banner564

Genişletilmiş hükümet önerdi

Suriye'nin BM nezdindeki daimi temsilcisi, Esad’ın geleceğinin müzakerelere bağlı olmadığını söyledi

 Genişletilmiş hükümet önerdi
banner598
Suriye'nin BM nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Beşar El Caferi, Lübnan Televizyonu El Maydeen’e verdiği röportajda Esad’ın geleceğinin müzakerelere bağlı olmadığını söyledi. 
Baş müzakereci görüşmelerde, kendilerinin Esad yönetimindeki genişletilmiş bir hükümet konusunda ısrar ettiğini ve bu yapının ülkenin var olan bütün kurumlarını bünyesinde barındıracağını ifade etti.
Genişletilmiş hükümetin Suriye'nin tüm kurumlarını aynen korumasını istediklerini söyleyen Caferi, "Cenevre için bize bir tek genişletilmiş ulusal hükümet konusunda anlaşmaya varmamız için yetki verildi. Cenevre barış görüşmelerinde bunu sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) ile Suriye arasındaki görüşmelerde Pazartesi günü, muhalifler görüşmeleri erteleme kararı almış ve Suriye tarafını ilerleme konusunda ciddi olmamakla suçlamış, Suriye’deki sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini ve insani yardımların durma noktasına geldiğini, sivil halkın acı çekmeye devam ettiğini karara gerekçe olarak göstermişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473