banner564

Hedefler açıklandı

Yunanistan'da, Syriza ve ANEL partilerinin koalisyonuyla kurulan hükümet, ilk toplantısını yaptı

Hedefler açıklandı
banner598
Yunanistan'da, Syriza ve ANEL partilerinin koalisyonuyla kurulan Aleksis Çipras Hükümeti, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde yemin etti.
Cumhurbaşkanlığı Konutunda düzenlenen yemin törenine, Başbakan Aleksis Çipras'ın yanı sıra, kabinede yer alan bakanlar katıldı. Hükümetin yapısıyla ilgili açıklama yapılmazken, çok sayıda bakan ve bakan yardımcısından oluşan kabinede yeni hükümete destek veren tüm partilerin temsilcileri yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı Konutunda, Syriza dini yemin törenine katılmazken, iktidarın küçük ortağı ANEL Partisi'nin lideri Panos Kamenos, Yunan piskopos huzurunda dini yemin etti. 

Rüşvet ve yolsuzluğa son…
Bu arada, Yunanistan Başbakanı AleksisÇipras, yeni hükümetin ilk kabine toplantısında, "sosyal kurtuluş hükümeti" olduklarını söyledi.
Çipras hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı parlamentoda yapıldı. Başbakan Çipras, burada yaptığı konuşmada, "Önceliğimiz insani krizle mücadele etmektir. Halkın onurunu müdafaa etmek için halk bizden büyük çaba sarf etmemizi talep ediyor" dedi. Bakanlar Kurulu'nda hükümetinin dört ana önceliğine değinen Çipras, bunları insani krizle mücadele, ekonominin tekrar işler hale gelmesi için önlem alınması, borç konusunda kreditörlerle adil ve kalıcı bir çözüm yönünde müzakerelerin yapılması ve kurulu düzenle karşı karşıya gelerek rüşvet ve yolsuzluğa son vermek şeklinde sıraladı.

“Sosyal kurtuluş hükümeti”
Hata ve gecikmelere yer olmadığını belirten Çipras, hükümetin görevinin ülkenin itibarını ve halkın onurunu yeniden kazandırmak olduğunu kaydetti. Çipras, hükümetin istikrar ve güvenle ilerleyeceğini ve olması gerekenlerin diyalogla yapılacağını ifade ederek, hükümetlerinin "sosyal kurtuluş hükümeti" olduğunu söyledi. Çipras, "Sorumluluk büyük ama biz halkın verdiği talimat doğrultusunda planlı ve güçlü bir irade ile ilerleyeceğiz. İktidar bize değil bizi iktidar yapan halka aittir" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı YiannisDragasakis'in sorumluluğunda olacak ekonomi ile ilgili bakanlıkların yanı sıra hükümetin yapılan değişiklikle sadece 13 bakan 20 bakan vekili ve 6 bakan yardımcısından oluşmasına değinen Çipras, yaklaşık 40 yılda yapılmayan değişikliklerin iki günde yapıldığını, bu konudaki taahhütlerinin yerine getirildiğini kaydetti.
Çipras, ayrıca bugün Atina'yı ziyaret edecek Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz ile konuşmaya hazır olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473