banner564

Hepsi hatalı

Bağımsız araştırma komisyonunun hazırladığı raporda, “Suriye’de; Esad rejimi, IŞİD ve El Nusra savaş suçu işliyor” denildi

Hepsi hatalı
banner598
İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Bağımsız Araştırma Komisyonu dün yerel saatle 14.00’te düzenlediği basın toplantısında Suriye rejimi ile terör örgütleri IŞİD ve El Nusra’nın insanlık ve savaş suçu işlediğini açıkladı.
Komisyon başkanı M. Paulo Pinheiro ile yardımcısı CarlaDel Ponte, BM Suriye Bağımsız Araştırma Komisyonu’nun, Suriye'de gözaltında bulunan insanların ölümleri ve maruz kaldıkları sistematik şiddet hakkındaki raporunu sundu.
Başkan Paulo Pinheiro “Yaptığımız araştırmalarda Esad rejimi, IŞİD ve El Nusra savaş suçu işliyor. Suriye’de cezaevlerindeki Suriyelilerin ölümleri gizleniyor, ayrıca ceza evlerinde sistematik olarak işkenceler de devam etmektedir. İleride barış sürecinde suçluların araştırılması ve cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyoruz. Temennimiz barışın sağlanmasıdır. Görüşmelerin 25 Şubat’a alınması ölümlerin daha da artmasına sebep olmaktadır. Araştırmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473