banner564

Hepsi pişman

Rus elçi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın, polis okulundan 4 dönem arkadaşı ile onlara 'abilik' yaptığı iddia 1 kişi tutuklandı

Hepsi pişman
banner598
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u silahlı saldırı sonucu öldüren ve daha sonra etkisiz hale getirilen Mevlüt Mert Altıntaş’ın, polis okulundan 4 dönem arkadaşı ile onlara 'abilik' yaptığı iddia 1 kişi tutuklandı.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov geçen 19 Aralık’ta başkentte bir sergi açılışında konuşma yaptığı sırada polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın silahlı saldırı sonucu ölmüştü.
Suikasta ilişkin  başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmada saldırgan Altıntaş’ın İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışan 4 dönem arkadaşı ile mezun olduğu Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan emekli olan ve FETÖ üyesi polislere "abilik" yaptığı iddia edilen teknisyen yardımcısı Süleyman Ergen ile yeğeni gözaltına alınmıştı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının saldırgan Altıntaş’ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’ndaki bağlantılarına yönelik yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 6 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı.
 
'Suçlama silahlı terör örgütü üyesi olmak' 
Okulun emekli bulaşıkçısı olan ve polis adaylarına "abilik" yaptığı iddia edilen Süleyman Ergen ve yeğeni Nurullah İçöz ile saldırgan Altıntaş’ın dönem arkadaşı olan ve FETÖ/PDY bağlantısı bulunduğu belirlenen polisler İlker Er, Abdülkadir Yağın, Erdoğan Erdinçli ve Ziya Şehitoğlu, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.
 
'Dini duygularımız istismar edildi, bilmiyorduk'
Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alınan İlker Er, FETÖ/PDY toplantılarına gittiği dönemde terör örgütü olduğunu bilmediklerini, dini duygularının istismar edildiğini, bu yüzden etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtti.
Erdoğan Erdinçli ise FETÖ toplantılarının yapıldığı "dershane" tabir edilen yere bilmeden katıldığı için pişman olduğunu söyledi. Cahilce davranışı nedeniyle pişmanlığını dile getiren Erdinçli de etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini bildirdi.
Abdülkadir Yağın da FETÖ/PDY toplantılarına ve çağrıldığı birkaç kahvaltıya katıldığını ancak devlete zarar verecek bir faaliyette bulunmadığını ileri sürerek etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474