banner564

Herkesi kandırmış

İsrail Başbakanı Netanyahu, 2012 yılında BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında yalan söylediği ortaya çıktı:

Herkesi kandırmış
banner598
İsrail Başbakanı Netanyahu 2012 yılında BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bir fotoğraf göstermiş ve İran'ın bir yıl içerisinde nükleer bomba üreteceğini iddia etmişti. Ancak Netanyahu'nun tüm dünyaya yalan söylediği ortaya çıktı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2012'de "İran'ın sadece bir yıl içinde nükleer bomba üretebileceği" iddiasının, ülkesinin dış istihbarat servisi Mossad'ın sağladığı bilgilerle çeliştiği ortaya çıktı.

Gizli notla ortaya çıktı
İngiliz Guardian gazetesinin manşetten verdiği ve sızdırılan yüzlerce dosyayla istihbarat notunun ortaya çıkardığı bilgilere göre, İsrail istihbarat servisi Mossad, Netanyahu'nun konuşmasından birkaç hafta sonra Güney Afrika'yla paylaştığı gizli notta İran'ın "silah üretecek nükleer etkinlik içinde olmadığını" bildiriyor.
Eylül 2012'de New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda elinde üzerine bomba çizili bir kartonla kürsüye çıkan Netanyahu, "İran'ın bir yıl içinde nükleer silahlar üretebileceğini ve bunun durdurulması için eyleme geçilmesi gerektiğini" iddia etmişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473