banner564

“Hissizleştik”

ABD Başkanı Barack Obama, Oregon eyaletindeki bir okulda yaşanan silahlı saldırının ardından açıklama yaptı

“Hissizleştik”
banner598
ABD Başkanı Barack Obama, Oregon eyaletindeki bir okulda yaşanan silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada, bu tür olayların ülkede adeta ‘rutin’ haline geldiğini ifade etti. ABD Başkanı halkın, bu konuda artık hissizleştiğini dile getirdi. 
Başkan Barack Obama, Roseburg’da en az 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Beyaz Saray'da kameraların karşısında geçti. Üzgün olduğu gözlenen Başkan Obama, Roseburg’u geçmişte ziyaret ettiğini ve orada çok güzel insanların yaşadığını söyledi. 
Geçmişte benzer saldırıların ardından yaptığı açıklamaları hatırlatan Obama, “Birkaç ay önce ve ondan birkaç ay önce ve her benzer kitlesel silahlı saldırıdan sonra söylediğim gibi dua ve iyi dileklerimiz yeterli değil. Yeterli değil.” dedi. Saldırıyı yapan kişinin bunu niye yaptığını bilmediklerini, ancak sadece akli bir hastalığı olan kişinin böyle bir saldırıyı yapabileceğini kaydeden Obama, “Biz dünyada akıl hastası veya başkalarını incitmek isteyen insanların yaşadığı tek ülke değiliz. Ancak biz dünyada bu tür kitlesel silahlı saldırıları her bir kaç ayda yaşayan tek gelişmiş ülkeyiz.” şeklinde konuştu. 

Saldırılar rutin oldu 
Obama sözlerine şöyle devam etti: "Bu yılın başında, bir mülakatta bir soru karşısında, ‘Amerika Birleşik Devletleri, sürekli olarak tekrar eden kitlesel silahlı saldırılara rağmen dünyada sağduyulu bir silah güvenliği yasası olmayan tek gelişmiş ülke’ ifadesini kullandım. O günün ilerleyen vakitlerinde Lafayette, Louisiana’da kitlesel silahlı saldırı meydana geldi. Aynı gün. Bir şekilde bu bir rutin oldu. Haberleştirilmesi rutin oldu. Benim bu kürsüden verdiğim tepki rutin oldu. Bundan sonra yaptığımız konuşmalar (rutin oldu). Bu konuda hissizleştik."

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474