banner564

Hitler Türkiye’yi örnek aldı

Almanlara ait Phoenix kanalı belgeselinde sıra dışı bir iddia ortaya atıldı;

Hitler Türkiye’yi örnek aldı
banner598
Alman 'Phoenix’ kanalı, 'Ermeni Soykırımı'yla ilgili bir belgesel yayınladı. Phoenix, 'Ageth' isimli belgeselinde Türkiye ’nin "soykırımı yok saydığını, görmezden geldiğini" duyurdu. Yaşanan güncel, tarihsel olayları ekrana taşıyan Phoenix, "Türklerin son yüzyılın ilk soykırımını yaptığını, Ermenileri zorunlu göçe teşvik edip, kasıtlı öldürdüklerini" belirtti. 
Belgeselde Türk hükümeti ve Türkiye’yi suçlayan kanal, Nazi döneminde Hitler’in, Türkiye’nin "soykırım yapıp uluslararası alanda ceza almadığını görünce kendisinin Yahudilere yönelik soykırıma yöneldiğini" anlattı. Belgeselde Ermeni diasporasının önde gelen isimleri, Fransa eski Endüstri Bakanı Patrick Deveciyan'ın soykırım hakkında görüşlerine yer verildi.

“Soykırımı inkar ediyorlar”
Almanya ’nın en büyük gazetelerinden biri olan Welt am Sonntag gazetesi ise bugünkü sayısında "Sonunda gerçekleri bilmek istiyoruz" başlığı altında Türkiye ve Almanya’yı suçladı. Robin Alexander, C. C. Malzahn, Daniel F. Sturm imzasıyla çıkan makalede, "Türkiye soykırım yaptı, inkâr ediyor. Almanya ise sessiz kalıyor" dendi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474