banner564

Hocalı unutulmayacak

23 yıl önce Ermeni ordusunun gerçekleştirdiği katliamın kurbanları, New York ve Washington'da düzenlenen protesto gösterisiyle anıldı

Hocalı unutulmayacak
banner598
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 23 yıl önce Ermeni ordusunun gerçekleştirdiği katliamın kurbanları, New York ve Washington'da düzenlenen protesto gösterisiyle anıldı.
Ermenistan ordusunun, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da 613 kişiyi öldürerek gerçekleştirdiği katliamın 23. yılı nedeniyle New York ve Washington'da protesto gösterisi düzenlendi.
Gösteriye New York'taki Ermenistan BM Daimi Temsilciliği önünde başlayan Azerbaycan New York Derneği üyeleri ve Türk toplum temsilcileri, daha sonra BM Genel Merkezi'nin karşısındaki Dag Hammarskjöld Park'a gelerek Ermenistan'ı protesto etti.
Azerbaycan New York Derneği Başkanı Ercan Yerdelenli'nin mahkum elbisesi giyerek, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan maskesi taktığı gösteride, "Dağlık Karabağ'a özgürlük" ve "Hocalı için adalet" sloganları atıldı.
Hocalı kasabasında 23 yıl önce Ermeni ordusunun gerçekleştirdiği katliamın kurbanları, Washington'da Ermenistan Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisiyle anıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473