banner564

İç savaş başladı

Aleksander Turçinov, Rusya yanlısı bölücü silahlı guruplara karşı ordu birliklerinin operasyon yaptığını duyurdu

İç savaş başladı
banner598

Ülkenin doğusunda askeri harekâtın başlatıldığını Ukrayna parlamentosunun dünkü  sabah oturumunda açıklayan Turçinov, “Donetsk bölgesinde teröristler tarafından ele geçirilen yerleşim birimlerinde operasyonunu resmen başladığını sizlere haber veriyorum. Askeri operasyon taarruz biçiminde değil, çok hamleli olacak. Ordu birlikleriyle İçişleri Bakanlığı mensuplarının önüne konan ilk vazife sivil halka zarar verilmemesidir” açıklamasını yaptı.

Turçinov’un “Operasyon başlamıştır” açıklamasına olumsuz tepki gösteren iki ay öncesine kadar Ukrayna’da iktidar sayılan Bölgeler Partisi milletvekilleri ise “Halkın üzerine ateş açılması anlamına gelen şimdiki yönetimin emirlerine ordumuz mensuplarının itaat etmemesi çağrısı yapıyoruz. Başlatılan operasyon bizi doğrudan kanlı bir iç savaşın içine sürükleyecek” açıklamasını yaptılar.
İç savaş tetiklendi sayılır
Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili Turçinov’un “askeri operasyon başlamıştır” açıklamasına Moskova’dan da ilk tepki geldi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Facebook hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, “Başladığı ilan edilen askeri operasyon aynı zamanda Ukrayna’da iç savaşın başladığının ilanı sayılır. Kiev’de iktidarı ele geçirdiği günden bu yana yeni yönetim olarak geçinen kişiler ülkede ne düzeni sağlayabildi, ne de yasalara saygılı oldu. Onlar CIA ne emrettiyse onu yapmayı tercih ediyor” notunu düştü. 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 01:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473