banner564

‘İlk defa samimi’

Geçtiğimiz hafta Erdoğan ile görüşen Schulz, Ankara’nın adada çözüm istediğini söyledi

‘İlk defa samimi’
banner598
 Geçtiğimiz hafta içinde Ankara’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz “Ankara’nın ilk defa, Türkiye ile Yunanistan arasında, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda samimiyetini tespit ettim” dedi.
   Schulz, Kıbrıs sorununun çözümü için verilen mücadelenin en kısa sürede tamamlanması ve AB’nin, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine, siyasi olduğu kadar, mali katkı da yapması gerektiğini söyledi.
   Almanya’da yayın yapan “Rheinische Post” adlı gazeteye açıklama yapan ve bu açıklaması Alithia gazetesinde de yayınlanan Schulz, “Ankara’da ilk defa, Türkiye ile Yunanistan arasında, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda samimi niyet tespit ettiğini” kaydetti.
   Kıbrıs Türk ve Rum tarafı ile BM’li müzakerecilerin, yeniden birleşme konusunda iyimser olduklarını gördüğünü belirten Schulz, şu anda “önemli bir gelişme” bulunduğunu (yoğunlaştırılmış müzakereler) ve bu gelişmenin en kısa zamanda tamama erdirilmesi gerektiğini vurguladı.
   Habere göre Schulz, Kıbrıs sorununun çözülmesinin, zorlu Avrupa krizleriyle boğuşulduğu bir dönemde “muhteşem bir mesaj” olacağına işaret etti.
  Schulz, AB’nin, günün sonunda adanın yeniden birleşmesine nasıl mali katkı yapacağına ve sözgelimi istimlak edilen malların nasıl tazmin edileceğine dikkat etmesi gerekeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473