banner564

İngiltere şokta

“Önce Britanya” diye bağıran saldırganın silahından çıkan kurşunların isabet ettiği 41 yaşındaki İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox hayatını kaybetti

İngiltere şokta
banner598
İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, dün seçmenleriyle buluşmak için gittiği West Yorkshire'da silahlı saldırı sonucu vurulmasının ardından hayatını kaybetti.
Saldırının ardından, önümüzdeki hafta yapılacak olan Brexit oylaması için yürütülen seçim kampanyaları iki taraf içinde günün kalanında ara verildi.
West Yorkshire Emniyet Müdürü Dee Collins düzenlenen basın toplantısında, "Jo bir erkek tarafından silahla vurularak ağır yaralandıktan sonra, ne yazık ki hayatını kaybetti." dedi.
The Press Association, milletvekili Cox'un iki kere vurulduğunu belirtti. Görgü tanıkları ise BBC'ye, saldırganın ev yapımı bir silahla ateş açtığını söyledi.
Guardian'ın haberine göre, görgü tanıkları saldırganın Cox'a ateş açmadan önce "Önce Britanya" diyerek bağırdığını söyledi. "Önce Britanya", ülkede göçmen ve sığınmacılara karşı görüş ve eylemleriyle gündeme gelen aşırı sağcı bir grubun da adı.
Jo Cox, 41 yaşındaydı ve iki çocuğu vardı. Cox, İngiltere'nin daha fazla Suriyeli sığınmacı kabul etmesi için kampanya yapıyordu. İngiliz hükümetini sığınmacı krizi sırasında takındığı tutum nedeniyle eleştiren Cox, son olarak ülkenin Avrupa'daki kamplarda 3 bin sığınmacı çocuğu kabul etmesi için nisan ayında İngiliz parlamentosuna sunulan teklife destek vermişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473