banner564

İngiltere’de dehşet gecesi

Londra Köprüsü’nde bir minibüs yayaların üzerine sürdü, ardından bıçaklı saldırıda 7 kişinin öldüğü, 2 teröristinde vurulduğu bildirildi

İngiltere’de dehşet gecesi
banner598
 İngiltere’nin başkenti Londra'da dün akşam KKTC saati ile 24.00 raddelerinde üç ayrı saldırı meydana geldi. Londra Köprüsü'nde (London Bridge) bir minibüs, yayaların üzerine sürüldü. 'Borough Market' bölgesinde ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün kalabalığın arasına daldığı ve ardından araçtan inen kişilerin bıçakla çevredekilere saldırdığı iddia edildi.
  Olay sonrasında 7 kişinin öldüğü, 2 terörüstinde ingiliz Polisi tarafından vurulduğu belirtildi.
  İngiliz Polisi, ayrıca Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurdu.
  Ajans haberlerine göre; saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüsün şoförü aracı kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü öne sürdü. 
  Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.
  Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "Polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.
 İngiliz Polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı.
  İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok insanın bulunduğu kaydedildi. 
  Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473