banner564

Kaptan esrar içiyordu

Libya açıklarından batan ve yaklaşık 800 göçmenin hayatını kaybettiği tekne ile ilgili şok iddia:

Kaptan esrar içiyordu
banner598

 

Libya açıklarından batan ve yaklaşık 800 göçmenin hayatını kaybettiği teknenin kaptanının olay anında sarhoş olduğu ve esrar içtiği öne sürüldü. Söz konusu teknenin, yardıma gelen bir yük gemisiyle çarpışmasının ardından battığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz  Pazar günü sabaha karşı Akdeniz’de batan tekneden kurtarıldıktan sonra dün İtalya ’ya getirilen 27 kişinin ifadeleri, İtalyan basınına yansımaya devam ediyor. Buna göre, yaşı küçük olan bir göçmen, Libya’dan hareketlerinden itibaren kaptanın, sürekli yanındaki bidondan şarap ve ayrıca esrar içtiğini anlattı. 

Göçmen süsü vermişler
Yine kazadan kurtarılanlar, içinde yaklaşık 850 kişiyi taşıyan teknenin, yardıma gelen Portekiz bandıralı King Jacob adlı yük gemisiyle çarpıştığını belirtmişti. Kendilerine göçmen süsü vererek, kazazedelerin arasında İtalya’ya ayak basan Tunuslu kaptan Mohammed Ali Malek ve Suriyeli yardımcısı Mahmud Bikhit, gemi kazasına neden olmak, taksirle çok sayıda kişinin ölümüne neden olmak ve yasa dışı göç suçlamalarıyla dün tutuklanmıştı.
Bazı tanıklar savcılığa verdiği ifadede, kaptanın ve yardımcısının, Portekiz gemisini görünce saklanmak için dümenden ayrıldığını söyledi. Kazazede göçmenler ayrıca, teknenin 5 dakika içinde tamamen battığını ve ambarda kilitli olan 200’ün üzerindeki kişiden “Yardım edin” çığlıkları duyduklarını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473