banner564

Londra dehşeti yaşadı

İngiltere’deki terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti 20’den fazla kişi yaralandı

Londra dehşeti yaşadı
banner598
İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento yakınlarında bir saldırgan Westminster Köprüsü'nde ateş açtı, aracıyla yayaları ezerek ilerledi. Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, 20’den fazla kişi yaralandı. Polis, gerçekleşen bu terör saldırısında saldırganın 'Asya' görünümlü bir kişi olduğunu açıkladı.
Bazı görgü tanıkları "Saldırgan Asyalı görünümlü, 40'lı yaşlardaydı. Aracını sivillere ve bisikletlilere çarpıp parlamento binasına sürdü" dedi. Yerel saatle 14.35 sularında meydana gelen olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Milletvekillerinden parlamento binasından çıkmamaları söylendi.

Zamanlama manidar
Londra'da yapılan ve tüm dünyayı dehşete düşüren saldırı, geçen yıl Brüksel'de gerçekleşen terörist eylemle aynı tarihe denk geldi. 22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı yapılmıştı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi. Avrupa, Brüksel'deki kurbanları anarken bu sefer Londra'da terörist eylem gerçekleşti.

Daily Mail saldırganın fotoğrafını yayınladı
İngiliz Daily Mail gazetesi bugün akşam saatlerinde Londra'da parlamento önündeki saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırganın fotoğrafını yayınladı.  Fotoğrafta saldırganın yanında bıçak olduğu görülüyor. 
Saldırganının Ebu İzzeddin lakablı radikal islamcı vaiz Trevor Brooks olduğu iddia edildi. Trevor Brooks 2008'de Suriye'ye cihat eylemleri için gittiği gerekçesiyle 15 ay hapse mahkum olduktan sonra sınırdışı edilmişti. Fotoğrafa ilişkin resmi kaynaklardan henüz bir açıklama gelmedi. 

Erdoğan’dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki saldırılardan sonra İngiltere Başbakanı'na taziye mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Türkiye'nin Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti.
Erdoğan mesajında, “Türkiye’nin Birleşik Krallık’ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık ile her zaman dayanışma içerisindedir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474