banner564

Moskova yumuşuyor

Putin, “Türk Akımından vazgeçmedik, Türkiye-İsrail ilişkilerini destekliyoruz" dedi

Moskova yumuşuyor
banner598

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı ve Güney Akım projelerinden nihai olarak vazgeçmediklerini ve Türkiye-İsrail görüşmelerini desteklediklerini açıkladı.

Putin, “Karadeniz'in dibinden geçecek doğalgaz boru hatları konusunda Türkiye ile siyasi kaynaklı zorluklar yaşıyoruz" dedi. Rus lider, nihai kararı vermek için Avrupa Komisyonu'nun pozisyonunu öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
RIA Novosti'nin haberine göre Putin, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi adına yürütülen görüşmelere de destek verdiğini söyledi.
Moskova'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptıkları görüşmeden sonra basın toplantısında konuşan Putin, müzakerelerin bölgedeki tansiyonun düşmesini sağlayacağını belirtti.
Putin, “İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi için görüşmelerin başlamasına olumlu bakıyorum. Devletlerin ve halkların birbirlerine doğru atacakları her adım, uluslararası arenada genel olarak olumlu bir etki yaratacak. Devletler arasında ne kadar az sorun olursa, bizler için o kadar iyi olur. Dolayısıyla Türkiye ve İsrail arasındaki bu süreci memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473