banner564

NATO’dan tam destek

Jens Stoltenberg, terörle mücadele konusunda Türkiye’ye ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi

NATO’dan tam destek
banner598
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terörle mücadele konusunda Türkiye’ye ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi. Ankara’nın talebi üzerine Brüksel’de yapılan acil durum oturumu sonrası konuşan Genel Sekreter, Türkiye’nin NATO’dan daha fazla yardım talep etmediğini söyledi.
İttifak'ın güvenliğinin bölünemez olduğunu vurgulayan Genel Sekreter, “Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO'nun Güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Türkiye’nin askeri destek talebinde bulunması halinde NATO’nun destek verip vermeyeceği sorulan Stoltenberg, “Toplantıda tam antlaşma söz konusuydu. Bütün müttefikler Türkiye’ye güçlü desteğini ifade etti; ve hep birlikte, bir arada dayanışma içerisindeyiz Türkiye’yle. Bütün müttefikler terörizmi bütün şekilleriyle kınadı." cevabını verdi.
Güvenli bölge konusunda NATO’nun tutumu sorulan NATO Genel Sekreteri, "NATO bu çabaların bir parçası değil. İkili olarak Türkiye ve ABD arasındaki görüşmelerin konusu” diye konuştu.
Ankara’nın Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4’üncü maddesinin aktive edilmesini talep etmesi üzerine bir araya gelen NATO daimi temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) toplantısında bazı ülkeler daimi temsilci seviyesinden düşük seviyede temsil edildi. Toplantıda Türkiye’yi NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan yerine yardımcısı Gülin Dinç temsil etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474