banner564

Netanyahu sert çıktı

İsrail Başbakanı, BM İnsan Hakları Konseyi'ne 'Terörist Hakları Konseyi' dedi

Netanyahu sert çıktı
banner598
 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda konuştu.
Gündemi IŞİD, İran'ın nükleer programı, Filistin ve Hamas olan İsrail Başbakanı Netanyahu, sert sözler sarf etti. Hamas'ın Filistinli sivilleri kalkan olarak kullandığını öne süren ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda sivil kaybını en aza indirmeye çalıştığını savunan Netanyahu, "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" dedi. BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 binden fazla sivilin öldürülmesi, okul, hastane, altyapı tesisleri ve binaların bombalanması nedeniyle soruşturma başlatma kararı almıştı. Soruşturmada İsrail'in savaş suçu işleyip işlemediği incelenecek.

ABD: Katılamayız 
Netanyahu, konuşmasına ilk tepki, ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Netanyahu'nun 'Terörist Hakları Konseyi' ifadesi hakkında, "Açıkçası yapılan eylemlerle ilgili endişelerimiz olduğu zaman bunları sesli şekilde ifade ediyoruz. Ama, hayır, bu tanımlamaya katılamayız" diye konuştu.

Hamas'tan da açıklama 
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri de, Netanyahu'nun yaptığı konuşmaya ilişkin, "Netanyahu'nun 'Hamas ve IŞİD bir paranın iki yüzüdür' açıklaması, olayları karıştırma çabasından ibaret. Hamas, ulusal bir kurtuluş hareketidir. İsrail ise dünyadaki terör ve şerrin kaynağıdır" dedi. Netanyahu'nun Hamas'ın sivil halkı "kalkan" olarak kullandığı yönündeki iddiasına karşı çıkan Ebu Zühri, "Netanyahu, Gazze saldırılarında 500'den fazla çocuğun öldürülmesinden kendisini nasıl aklayacak" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473