banner564

Nijerya kana bulandı

Resmi kaynaklar, Abuja’da yapılan saldırıda 71 kişinin öldüğünü teyit etti

Nijerya kana bulandı
banner598

Nijerya'nın başkenti Abuja'nın Nyanya bölgesinde otobüs terminaline düzenlenen bombalı saldırıda 71 kişinin öldüğü resmi kaynaklarca teyit edilirken, yerel basın ve hastane kaynakları ölü sayısının az gösterildiği iddiasında bulundu. 

Ulusal Acil Durum Dairesi sözcüsü Manzo Ezekiel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 71 kişinin yaşamını yitirdiğini, 134 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ezekiel, NTA televizyonunun saldırıda 350 kişinin yaralandığı yönündeki haberiyle ilgili, "Bu rakamı nereden elde ettiklerini bilmiyorum" dedi. 

Öte yandan yerel gazeteler ve hastane kaynakları, ölü sayısının az gösterildiği konusunda ısrarlı.

Kamu sağlığı kurumundan bir kaynak, AA muhabirine, saldırıda 71 kişinin öldüğü bilgisinin doğru olamayacağını, sadece Asokoro hastanesine 68 kişinin cesedinin getirildiğini söyledi.

Kaynak, çok sayıda kurbanın, Maitama Hastanesi, Ulusal Hastane ve Wuse Devlet Hastanesine kaldırıldığından haberdar olduğunu sözlerine ekledi.

İnternette yayın yapan yerel Premium Times gazetesi de görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiğinin sanıldığını yazdı.

Tanınmış bir televizyon sunucu olan Gbenga Aruleba, bu sabah Nyanga'dan geçerken saldırının düzenlendiği yerden iki kamyon dolusu cesedin götürüldüğünü bizzat  gördüğünü bildirdi.

Bu arada Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan da saldırının düzenlediği bölgeyi ve yaralıları ziyaret etti.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473