banner564

Okurlar memnun

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazeteleri okurlarına promosyon olarak ‘dondurma’ ve ‘pizza’ vermeye başladı

Okurlar memnun
banner598

Mert ÖZDEŞ

   ‘Demokrasinin Beşiği’ olarak kabul edilen İngiltere’de yüksek tirajlı gazetelerin, okurlarına yönelik promosyon kampanyalarına gıda maddeleri de dahil edildi.
   Günlük satış rakamı 408 bin civarında olan ‘Daily Express’ gazetesi  fiyatını 20 Pence (Yaklaşık 0,92 kuruş)’a düşürürken, dünkü sayısında okurlarına 2,40 Sterlin (Yaklaşık 11,6 TL) değerinde dondurma hediye etti. Yine 470 bin tirajlı ‘Daily Star’ gazetesi de 0,92 kuruşluk satış fiyatıyla tüm okurlarına Pizza verdi.
   Yaklaşık bir milyon 589 bin tirajıyle İngiltere’nin ikinci büyük gazetesi olan ‘Daily Mail’ tüm okurlarına ünlü TV dizisi ‘Wline of Duty’ DVD’si veriyor.
   Tirajı yaklaşık 800 bin adet olan ‘Sunday Sport’ gazetesi ise son sayısında okurlarına ‘Topless’ artislerin yer aldığı ‘Mayıs ayı’ takvimi hediye etti.
   Bazı İngiliz gazeteleri, okurlarına çiçek, Pepsi Max, hızlı tren ve feribot bileti gibi hediyeler verirken günde bir milyon 780 bin dolayında satışı bulunan ‘The Sun’ gazetesi günlük hediyelerin yanı sıra kupon biriktirme yöntemiyle pahalı hediyeler de veriyor. 
   Okurlar, zengin içerikli gazete okumanın yanı sıra prpmosyon kampanyalarına büyük bir ilgi gösteriyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473