banner564

“Ölçüyü kaçırdı”

Sigmar Gabriel ve Martin Schulz Almanya seçimleri için çağrı yapan Erdoğan için çok sert sözler kullandı:

“Ölçüyü kaçırdı”
banner598
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli' diyen Erdoğan'a yanıt verdi. Gabriel "Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" değerlendirmesinde bulundu. 
Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya seçimlerine yönelik yaptığı boykot çağrısını "Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı" sözleriyle eleştirdi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yönelik, “Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale” yorumunda bulunurken "Almanya'daki herkesi buna karşı koymaya çağırıyorum." dedi.
Schulz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı. Özgür ve demokratik Türkiye için savaşanlara daha çok destek olacağız" dedi.

'Baba tutumu sona ermeli'
DW Türkçe'nin aktardığına göre Erdoğan'ın sözlerine Almanya'daki Türk ve Kürt derneklerinden de eleştiri geldi. Almanya Türk Toplumu adlı dernekten yapılan açıklamada, Türkiye kökenli Alman vatandaşlarına seçimlere katılma çağrısı yapıldı. Almanya Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, "Demokrasi ile ilgili konularda derse ihtiyacımız yok. Erdoğan'ın Almanya'daki Türkler üzerinde sahip olmak istediği 'baba' tutumu artık sona ermeli" şeklinde konuştu.

'Benzeri olmayan bir utanmazlık'
Almanya Kürt Toplumu Genel Sekreteri Cahit Başar ise Erdoğan'ın tutumunu 'benzeri olmayan bir utanmazlık' olarak nitelendirdi. Başar, 'Türk hükümetinin etkisi altında bulunan Ditib ya da UETD gibi örgütlerin, Cumhurbaşkanı'nın çağrısını uygulamaya koymaya çalışacaklarını' savundu.
Almanya Kürt Toplumu, Almanya'daki tüm Türk ve Kürt kökenlilere, Erdoğan'ın çağrısına karşı koyup seçimlerde Almanya'daki demokratik partilere oy vermeleri çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473