banner564

Onay çıktı

Stoltenberg, “NATO, Ege'de mülteci kriziyle mücadeleye destek verecek” dedi

Onay çıktı
banner598
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dünkü savunma bakanları toplantısında, Ege’de mülteci kriziyle mücadeleye İttifak’ın destek vermesi talebine onay çıktığını açıkladı.
Basın toplantısında konuşan Stoltenberg; Almanya, Yunanistan ve Türkiye’nin talebiyle Ege’de insan kaçakçılığını engellemeye yönelik uluslararası çabalara NATO’nun da destek vereceğini ifade etti. 
NATO’ya bağlı bir deniz gücünün Alman komutasında bölgede görevlendirildiği ifade eden ve konuşlandırmanın hemen yapılacağını kaydeden Jens Stoltenberg, “Ege Denizi’ndeki yasadışı geçişlere karşı keşif, gözlem ve tarama faaliyetlerini ilgili yetkililerle birlikte gerçekleştirecek.” dedi. Stoltenberg, NATO güçlerinin AB sınır koruma kurumu Frontex ile doğrudan irtibat içinde olacağını kaydetti.

Türk ve Yunan kuvvetleri birbirinin alanına girmeyecek
Anlaşmaya göre Yunanistan ve Türkiye’nin silahlı kuvvetleri, birbirlerinin karasularında ya da hava sahasında görev icra edemeyecek. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, görevlerinin mülteci teknelerini durdurmak ya da zorla geri göndermek olmadığını, sadece ilgili sahil güvenlik ekiplerine insan kaçakçılığı ile ilgili kritik bilgiler vereceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474