banner564

PP ağır darbe aldı

İspanya’nın iktidar partisine yönelik düzenlenen geniş çaplı yolsuzluk operasyonu gündemin birinci maddesi oldu

 PP ağır darbe aldı
banner598
İspanya’nın iktidar partisine yönelik önceki gün düzenlenen geniş çaplı yolsuzluk operasyonu gazetelerin birinci gündemini oluşturdu.
İspanyol polisi, Valencia Bölgesi’ndeki yerel yönetimde ve belediyelerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla muhafazakar Halk Partisi’nin (PP) Valencia İl Başkanı Alfonso Rus dahil üst düzey 10 yöneticisini gözaltına aldı. Toplamda 24 kişi gözaltına alınırken, bunlar arasında işadamları bulunuyor.
20 Aralık seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen tek başına iktidar olacak çoğunluğu yakalayamayan PP, hükümet kurma çalışmaları sırasında ağır darbe aldı.
En çok satan El Pais gazetesi, “Yolsuzluk PP’yi ittifak görüşmelerinin ortasında vurdu” manşetini attı.
Gazete, “Geçici başbakanlık görevini yürüten Mariano Rajoy, ülkeyi yönetmeye devam etmek için meşruiyete sagip olduğunu göstermeye çalıştığı sırada partisini yıpratan yeni yolsuzluk soruşturmalarına cevap vermek zorunda kaldı.” diye yazdı.

“PP Valencia’nın ‘suç örgütü’ çökertildi”
El Mundo gazetesi, “PP Valencia’nın ‘suç örgütü’ çökertildi” manşetiyle çıktı.
“Hakime göre, Alfonso Rus’un (PP Valencia eski İl Başkanı) yönettiği yolsuzluk şebekesi devletin kasasından milyonlarca Euro hortumladı.” diyen El Mundo, “Jandarma, paraların bir kısmının hortumcuların cebine gittiğie ve bir kısmının da PP’yi finanse etmeyi kullanıldığına kanaat getirdi.” ifadelerini kullandı.
La Vanguardia gazetesi, “PP’ye baskın hükümet kurmayı karmaşık hale getirdi” başlığını tercih etti.
La Razon gazetesi, “PP, Ciudadanos ile ittifakı kurtarmak için Valencia’da gözaltına alınanları saatler içinde partiden uzaklaştırdı.” manşetini attı.
Diğer gazetelerden farklı olarak operasyonu birinci sayfasından görmeyen ABC gazetesi ise PSOE eski lideri Felipe Gonzalez’i 1. sayfasına taşıdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474