banner564

Rusya uzay istasyonu kuracak

Rusya’nın ulusal uzay ajansı Roskosmos’un başkanı Oleg Ostapenko, uzaya kendi uzay istasyonlarını kurmayı planladıklarını söyledi.

Rusya uzay istasyonu kuracak
banner598
 RIA haber ajansına konuşan Ostapenko, ABD ve Rusya ile birlikte 15 ülkenin uzay programlarını yürüttüğü Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) rakip olabilecek ölçekte bir yapının kurulması için çalışmaların başladığını belirtti.
Roskosmos bünyesinde çalışan uzmanlar ve baştasarımcıların, yerli uzay istasyonunun kurulumu için gereken tüm teknik imkânlara sahip olduğunu belirten Ostapenko, bu sayede Rusya’nın ay misyonunu gerçekleştirmesinin de önünün açılacağını söyledi. Ostapenko, “Yeni istasyon yeryüzünün çok daha geniş bir şekilde gözlemlenmesine olanak tanıyacak avantajlı bir coğrafi konum üzerinde inşa edilecek” dedi.
Rusya, ABD’nin uzay programını 2024 yılına kadar UUİ’den devam ettirmesini istemiyor. Diğer yandan Rusya’nın Ukrayna meselesinden ötürü Batı ile yaşadığı kriz ve yaptırımlar nedeniyle gerilemeye başlayan ekonomisi ise kendi projesinin sarkabileceği sinyallerine yol açıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474