banner564

Rusya’da terör dehşeti

Saint Petersburg’taki metroda meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 10 kişi öldü, 47 kişi yaralandı

Rusya’da terör dehşeti
banner598
Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro treninde dün iki patlama meydana geldi. St. Petersburg metrosunun Teknoloji Enstitüsü istasyonunda bir vagonda yerel saatle 14.30 bir patlama meydana geldi. Metrodaki ilk patlama da "Sennaya Ploşad" istasyonunda oldu. Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova metrodaki patlamada 10 kişinin öldüğünü ve 47 kişinin yaralandığını söyledi. Rus basını metrodaki saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığını duyurmuştu. St. Petersburg'da başka bir bombanın da etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

Rusya Başsavcılığı: Patlama terör saldırısı 
Rusya Başsavcılığı sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı" olduğunu söyledi. Kuennoy patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti. Rus basınında yer alan haberlerde olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı bilgisine yer veriliyor. El yapımı patlayıcının şiddetinin en az 200 ile 300 gram dinamit gücünde olduğu belirtiliyor. St. Petersburg metrosundaki patlamanın ardından tüm metro istasyonları kapatıldı

Putin'den ilk açıklama
Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Putin'in olayla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı. Putin olay ile ilgili yaptığı ilk açıklamada "terör dahil tüm olasılıkları değerlendiriyoruz" dedi. 
Federal Güvenlik Servisi FSB Başkanı'ndan rapor alan Putin, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir konferans nedeniyle St. Petersburg kentinde olduğu da belirtildi. Putin, Fedaral Güvenlik Servisi Başkanı ile görüştü ve patlamanın tüm nedenleri üzerinde araştırıldığını belirtti. Petersburg'da Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmelerde bulunan Putin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Özel servisler başkanları, Federal Güvenlik Sevisi Başkanıyla konuştum. Özel servisler ve polis meydana gelen olayın nedenleri araştırıyor, yaşananları değerlendiriyorlar“ dedi. Bu arada Petersburg metrosu tümüyle kapatıldı, Moskova Metrosunda ek güvenlik tedbirler alındı.

Rusya Güvenlik Komitesi: Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil
Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg'da meydana gelen patlamaların Rusya Devlet Başkanı'nın şehre gelmesiyle ilgisinin olduğunu bildirdi. Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil. Devlet başkanı şehirde bulunuyor, ayrıca basın forumu düzenleniyor" dedi. Senatör, ilgili servislerin metroda güvenlik önlemleri konusunda yetersiz kalmış olabileceklerini belirtti.
St. Petersburg'daki Pulkovo Havaalanı'nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve uçuşlarda herhangi bir gecikme olmadığı belirtildi.

Başbakan Yıldırım'dan Medvedev'e başsağlığı 
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e Rusya'nın St. Petersburg metrosunda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileklerini iletti.

FOTO: RUSYA

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474