banner564

Salgın yayılıyor

Rusya’da, kuş gribi ve SARS virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında okullar tatil edildi

Salgın yayılıyor
banner598

Rusya’nın Leningrad, Rostov, Saratov ve Kuzbass bölgelerinde kuş gribi ve SARS virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında okullar tatil edildi.

Rusya’nın Leningard bölgesinde kuş gribine ve SARS virüsüne karşı yapılacak ek aşılamalardan dolayı okullar tatil edildi. Bölge hükümetinden yapılan açıklamada “Leningrad bölgesinde 2 Şubat tarihi itibariyle eğitim kurumlarında tatil ilan edilmiştir.” denildi.
Yapılan açıklamaya göre 1. - 4. sınıflar arası okullar 2 - 15 Şubat tarihleri arasında, 5. - 11. sınıflarda 2 - 8 Şubat tarihleri arasında, anaokul ve kreşlerde ise 2 - 8 Şubat arasında okulların tatil olduğu belirtildi. Açıklamada bu tedbirin, “Kuş gribi ve SARS’ın yayılmasına yönelin önlemleri güçlendirmek, salgının olumsuz sonuçlarını minimuma indirmek” için kararlaştırıldığı vurgulandı.
Bölgede dört gün önce 162 okul ve anaokuluna karantina uygulandığı açıklanmıştı. Dört gün önceki rakamlara göre 332 grip vakası tespit edilmiş, bunlardan 327’sinin domuz gribi olduğu, 10 kişinin de öldüğü bildirilmişti. Bugün itibariyle ise 331’i domuz gribi olmak üzere 340 kişiye grip teşhisi konduğu ve 11 kişinin öldüğü kaydedildi.
Geçen hafta SARS teşhisi konulan hasta sayısının ise 180 olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474