banner564

Savaş an meselesi

Rus yanlıları, ülkenin doğusundaki en büyük kent Donetsk’te, valilik binasından sonra belediyeyi de ele geçirdi

Savaş an meselesi
banner598

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk'te, valilik binasının ardından belediye binası da silahlı kişilerce ele geçirildi.

Yüzleri maskeli, askeri üniforma giymiş silahlı kişiler, kent merkezindeki belediye binasına sabah saatlerinde gelerek, binanın girişini kapattı.

Çevresini birkaç gündür Rusya yanlılarının kuşattığı belediye binasına silahlı kişilerin girmesine güvenlik güçlerinin müdahale etmediği belirtiliyor.

Belediye binasında rutin çalışmaların sürdürdüğü öğrenildi.

Belediyenin halkla ilişkiler bölümünden bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı ve maskeli kişilerin binanın girişlerini tuttuğunu, üçüncü katta konuşlandıklarını söyledi.

Aynı yetkili, binanın tepesindeki Ukrayna bayrağının indirilip yerine Rusya bayrağının çekilmesi konusunda müzakere edeceklerini kaydetti.

Donetsk'te bu geleşmeler yaşanırken, şehir merkezi üzerinde Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağının görüldü. Savaş uçağı, kent üzerinde birkaç tur attıktan sonra gözden kayboldu.

 

Odessa da bağımsızlığını ilan etti

Kiev yönetiminin doğudaki Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı isyanları bastırmak için gönderdiği ordu birlikleri bir bir saf değiştirirken, ülkenin güneyinde Karadeniz kıyısında yer alan Odessa şehri de isyan bayrağı çekti. Kendilerini “Anti-Maidan” gurubu olarak tanıtan ve yine Rusya yanlısı olduğunu ilan eden bir grup “Bugünden itibaren Odessa ve bölgesini bağımsız halk cumhuriyeti ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İnternet üzerinden bölge halkına dağıtılan bildiride ise şöyle denildi:

“Odessa Halk Cumhuriyeti sadece bölgemizde yaşayan insanların ülkesi olacak. Biz artık Kiev yönetimine itaat etmiyoruz. Yeni idari yapının şekillenmesi için halkı sokağa çıkmaya davet ediyoruz. Bölgemizde yeni yönetime geçiş için belirlediğimiz 154 noktada kontrol noktaları oluşturulması lazım. Odessa bölge halkı yardımıyla kısa sürede yeni düzeni kuracağız."

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 03:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473