banner564

Şeytani katliam

Teksas’ta, Pazar ayini yapılan kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi

Şeytani katliam
banner598
ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Sutherland Springs First Baptist Kilisesi'ne giren bir kişi, pazar ayini sırasında kalabalığın üzerine ateş açtı. Can pazarının yaşandığı saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.
Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kiliseye operasyon düzenleyen Amerikan polisi, saldırganı vurarak öldürdü. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.

Silahını defalarca ateşledi
Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor. Yerel kaynaklara göre, Wilson County Şerifi Joe Tackit saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Kilisenin etrafında, yakınlarından haber almaya çalışan pek çok kişinin toplandığı görüldü. CNN'nin yerel kaynaklarına dayandırdığı haberde, saldırıda 2 yaşında bir çocuğun da hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Validen açıklama
Teksas Valisi Greg Abbott ise konuyla ilgili bir resmi açıklama yayımladı. Abbott, açıklamasında "Korkunç saldırı hala soruşturma aşamasındayken, Cecilla ve ben, bu şeytani eylemden etkilenenlere en samimi duygularımızı ve dualarımızı göndermek istiyoruz. Kayıpların ve matemin vaktinde, Teksas güvenlik güçlerine ve Sutherland Springs halkı için dua eden tüm Teksaslılara teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Trump: Gelişmeleri takip ediyorum
ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Trump, "FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474