banner564

Siyasi işbirliği mümkün

Suriye Devlet Başkanı Esad, “Fransız istihbaratı ile ilişki içindeyiz” dedi ve ekledi:

Siyasi işbirliği mümkün
banner598
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Fransız istihbaratıyla ilişki içinde olduklarını açıkladı. İletişimin boyutuyla ilgili bilgi vermeyen Esad, Paris'le siyasi bir işbirliğinin mümkün olmadığını söyledi.
Fransız France 2 televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye istihbaratıyla Fransız istihbaratı arasında iletişim olduğunu belirtti.
İletişimin ne boyutta olduğunu ve hangi tarihler arasında yapıldığını ifade etmekten kaçınan Esad, halihazırda bunun bir işbirliği olmadığını söyledi.

“Tek yaptığım halkımı koruma”
Bir grup Fransız parlamenterin geçtiğimiz aylarda Suriye'yi ziyaret etmesine değinen Esad, Fransa ile politik anlamda bir işbirliğinin mümkün olmadığını belirtti.  Suriye Devlet Başkanı Esad, Fransa'nın IŞİD'e karşı koalisyona verdiği destek nedeniyle "teröristlere yardım ettiğini" öne sürdü. Suriye'deki sivil ölümleri hakkında da açıklamalarda bulunan Esad, ölü sayısının 220 bini geçtiği Suriye'de tek yaptığının kendi halkını korumak olduğunu savundu.

Kimyasal silah açıklaması 
Esad Suriye'de sivillere karşı kimyasal silah ve klor gazı kullanıp kullanmadığı soruları üzerine de kimyasal silah kullanmadıklarını söyledi.  Beşşar Esad, "Klor gazı kullanmadık. İhtiyacımız da yok. Elimizde var olan klasik silahlarımızla hedefimize ulaşabiliriz" dedi. BM Bağımsız Soruşturma Komisyonu geçtiğimiz yıl yayımladığı raporunda, Esad rejimi güçlerinin muhaliflere yönelik saldırılarında klor gazı kullandığını ortaya koymuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473