banner564

Taliban durmuyor

Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde bir banka şubesine düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Taliban durmuyor
banner598
Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde bir banka şubesine düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak, kentin merkezi Laşkergah'daki banka şubesine Taliban militanları tarafından düzenlenen saldırıda 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığını söyledi.
Üzerinde bomba düzeneği bulunan saldırganlardan birinin bankanın girişinde bombayı patlattığını, diğer saldırganların da bankaya girdiğini belirten Sözcü,  saldırganlardan 6'sının üzerlerindeki bombaları patlattığını bildirdi. Saldırıyı düzenleyen militanların 22 banka çalışanı ve içerideki sivilleri rehin aldığını aktaran Sözcü Zwak, rehin alınan kişilerin kurtarılması konusunda henüz bir gelişme olmadığını belirtti. Suçlamaların merkezindeki Taliban, olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Saldırının ardından bankadan kaçabilen görgü tanıkları, bankanın yoğun olduğunu ve içerideki kişilerin çoğunun maaşlarını almak için gelen devlet memurları olduğunu belirtti.
Taliban üyelerinin, önceki gün de Pakistan’ın Peşaver kentinde bir okula düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi yaşamını yitirmişti. Baskını düzenleyen tüm militanların öldürüldüğü olayda 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. Taliban, saldırıyı örgütü hedef alan ordu operasyonları nedeniyle gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473