banner564

Terör saldırılarında 61 kişi hayatını kaybetti

Terör saldırıları sonucunda; Tunus’taki iki otelde kalan çoğu turist 36, Kuveyt’te Şiilere ait camide ise 24 kişi hayatını kaybetti

Terör saldırılarında 61 kişi hayatını kaybetti
banner598
Kuveyt’te kanlı cuma

Kuveyt’te IŞİD'in üstlendiği Şiilere ait bir camiye Cuma namazı sırasında yapılan intihar saldırısında, ölü sayısı 24'e yükseldi. Patlama sonrası ülkede toplu Ramazan programları iptal edildi.
Kuveyt'in doğusundaki Savabir bölgesinde Cuma namazı sırasında Şiilere ait İmam es-Sadık camisine yönelik intihar saldırısında ölü sayısı 24'e çıktı. Onlarca kişinin yaralandığı patlamadan üç saat sonra IŞİD terör örgütü 'Ebu Süleyman El-Muvahhid' adıyla Kuveyt’teki saldırıyı sosyal paylaşım hesabından üstlendiğini duyurdu. Yaralılar bölgedeki Emiri Hastanesi'ne kaldırılırken bazı kişilerin sağlık durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi. 
Patlama sonrası gün içinde Kuveyt yönetiminden yapılan resmi açıklamada ise Ramazan ayında gerçekleştirilecek tüm resmi ve gayri resmi toplu program ve iftarların iptal edildiği duyuruldu. Ayrıca açıklamada, eylemi gerçekleştiren IŞİD terör örgütüne karşı sert tavır alan ülke, güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığını da aktardı. Şii vatandaşlarıyla bir problemlerinin olmadığına dikkat çekilen açıklamada, intihar saldırısının ülkedeki huzur ortamını bozmak için 'provokatif bir eylem' olduğu aktarıldı. 
Kuveyt, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki Şii Husi milislerine karşı gerçekleştirilen askeri operasyona destek veren ülkeler arasında yer almıştı. Irak’ın işgalinin ardından 25 yıldır silah seslerinin duyulmadığı Kuveyt’teki patlama halkta endişeye sebep oldu.
Terör örgütü DAEŞ'in "Vilayeti Necd" isimli Suudi Arabistan kolu ise yaptığı yazılı bir açıklamayla saldırıyı üstlenirken eylemi gerçekleştirenin Ebu Süleyman el-Muvahhad olduğunu duyurdu.

Tunus’ta iki otele gerçekleştirilen saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti
Çoğu turist

Tunus İçişleri Bakanlığı, turistik mekânlarıyla ünlü Sousse bölgesinde bir otele gerçekleştirilen saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Tunus sağlık bakanlığı, saldırıda ölenlerin çoğunun Alman, İngiliz ve Belçikalı turistler olduğunu bildirdi.
Tunus devlet televizyonu, Suse kasabasındaki Imperial Marhaba ve Soviva otellerinin plajına düzenlenen saldırıda en az 37 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı, Kalaşnikoflu saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.
Bir görgü tanığı, "Saldırgan genç bir adamdı. Turist gibi giyinmişti" dedi.
Saldırıda yer alanlardan biri, güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada yanındaki kalaşnikov tüfekle ölü olarak ele geçirildi.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
Arap Baharı'nı tetikleyen protestoların başladığı Tunus'un başkenti Tunis'e 150 kilometre uzaklıktaki Sousse bölgesini Avrupa ve çevre ülkelerden gelen pek çok turist ziyaret ediyor. Ülke, Mart ayında Bardo müzesine gerçekleştirilen ve pek çok turistin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra terörist eylemlere karşı alarma geçmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473