banner564

Teröre lanet

Ankara'daki kanlı saldırı dünya ülkeleri tarafından kınandı, Türk milletine başsağlığı dilendi

Teröre lanet
banner598
Ankara'daki kanlı saldırı dünya ülkeleri tarafından kınandı, Türk milletine başsağlığı dilendi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Ankara'da 86 kişinin ölümüne yol açan ikiz bombalı saldırı için yaptığı açıklamada, "Ankara'da barışçı göstericilere karşı düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby açıklamkasında, "Ankara'da, barışçı göstericilere karşı düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başta saldırıda ölenlerin aileleri olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz" dedi ve ekledi:
"Türkiye ve içinde bulunduğu bölgede süregelen şiddettin ışığında, Türk halkının barışa bağlılığını ve teröre karşı hep birlikte durmasını daha da önemli kılıyor. Türk halkıyla birlikte dayanışma içindeyiz ve terörizm tehdidine karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya devam etme kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz."

Merkel: Korkakça bir davranış
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da yaşanan terör olayları nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada Merkel mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Saygıdeğer Başbakan, sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerini büyük bir üzüntü ve dehşet ile öğrendim. Bu vesileyle en samimi duygularla taziyelerimi belirtmek isterim. Bu terör saldırıları doğrudan sivil haklar, demokrasi ve barışı hedefleyen korkakça bir davranıştır. Kurbanların çoğu şiddete karşı yapılan bir miting için bir araya gelen gelmek isteyen kişilerdi. Bu kişilere saldırı, doğrudan toplumsal dayanışmayı hedef almaktadır. Yıldırma ve korku yayma çabasıdır. Ben, Türk Hükümeti ve milletinin birlik olacağından ve teröre karşı gereken demokratik cevabı vereceğinden eminim. Alman halkının duygu ve düşünceleriyle bu zor anlarınızda sizlerin yanında olduğunu belirtmek isterim. Lütfen taziye dileklerimi kurbanların yakınlarına da iletin. Yaralılara acil şifalar diliyorum."

Makedonya'dan kanlı saldırıya kınama
 Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen terör eylemine Makedonya'daki Türk partilerinden kınama geldi.
Türk Hareket Partisi yayınladığı basın bildirisinde, Türkiye'de son dönemde artan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını, bir bayrak altında yaşayan, bin yıllık kardeşliğe, devletin bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırı ve girişime gereken cevabın verileceğine inandıklarını dile getirildi. 
Türk Hareket Partisi basın bildirisinde, her ne sebeple olursa olsun dünden bu güne terörü destekleyenleri, teröre maşa olanları, görmezden gelenleri şiddetle kınadıkları yazıldı. 
Türk Demokratik Partisi'nin yayınladığı Kınama Mesajı'nda Ankara'da gerçekleşen hain terör saldırısı haberinin Makedonya Türklerini derinden üzdüğü ifade edildi. Türk Demokratik Partisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü bozamayacağına yürekten inandığını, haince düzenlenen saldırıyı esefle kınandığı bildirildi.
Türk Milli Birlik Hareketi Genel başkanı Erdoğan Saraç, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı taziye mektubunda, terör saldırısından dolayı Makedonya Türkleri'nin matem içinde olduğunu, saldırıyı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini ifade etti. Terörün hiçbir zaman emeline ulaşamadığını, bu durumlarda bütün vatandaşların aklı selim davranarak devletin yanında ve işbirliği içinde olma gereğini açıkladı.

Kosova Başbakanı Mustafa'dan taziye mesajı
Ankara'da meydana gelen kanlı saldırı sonrası Kosova Başbakanı İsa Mustafa, mevkidaşı Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi.
Mustafa, gönderdiği taziye mesajında Kosova halkı ve Kosova Hükümeti adına patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye halkına başsağlığı dillerim. Bu acı günde Kosova, Türkiye'nin yanındadır. Kosova halkının, Türkiye halkı ile aynı acıyı paylaşmaktadır.
Türkiye güçlü bir ülke olarak, terörizmi eninde sonunda hüsrana uğratacak” dedi.

Medvedev: Bu terör olayının hiçbir açıklaması olamaz
 Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Ankara'da düzenlenen patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 
Medvedev, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği telgrafta, "Bu terör olayının hiçbir açıklaması olamaz. Patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletmenizi dileriz. Yaralanan tüm vatandaşların bir an önce iyileşmelerini diliyoruz" ifadesi yer aldı. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baş sağlığı dileklerini ilettiği telgrafta terörle mücadelede Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Mattarella: Kalleşçe saldırıyı kınıyoruz
 İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’a bir taziye mesajı gönderdi. 
İtalya Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesine konan bilgiye göre Mattarella, “Ankara’da bu sabah, barış için gösteri yapan masum sivillere karşı düzenlenen alçakça saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim” ifadelerini kullanarak, kalleşçe ve kınanması gereken bu saldırıyı, güçlü bir şekilde kınadığını belirtti. 

Hammond: Dehşete düştüm
 İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamaları ''barbarca'' olarak yorumlayarak, İngiltere'nin Türkiye halkının yanında olduğunu söyledi.
Hammond, Twitter hesabında '' Ankara'daki barbarca saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının acılarını paylaşıyorum. İngiltere, Türkiye halkının yanındadır'' ifadelerini kullandı.

Elysee Sarayı ve Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama
 Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara’da meydana gelen patlamayı kınadı.
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı belirtildi ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk Halkı’na taziyelerini ilettiği de duyuruldu.
Fransa Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinden yapılan açıklamada: “Fransa bu sabah Ankara’da meydana gelen çok sayıda kurbanın olduğu terörist saldırıyı kınamaktadır. Hayatını kaybedenlerin ailelere başsağlığı diliyoruz. Böyle acı bir anda Fransa'nın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içindeyiz.” denildi.


Avrupa Konseyi’nden kınama mesajı 
Avrupa Konseyi, Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland twitterdan yaptığı açıklamada: “Ankara'da barışçıl göstericilere barbarca saldırısını kınıyoruz. Toplanma Özgürlüğü demokrasinin temel direğidir” dedi.

Putin, Erdoğan'a taziyelerini iletti
 Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.
Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474