banner564

“Teröristlerin en kötüsü”

Suriye’deki Esad rejiminin işkence fotoğraflarını sızdıran "Caesar" ilk kez konuştu

“Teröristlerin en kötüsü”
banner598
Suriye'de Esad rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen fotoğrafları sızdıran "Caesar" kod adlı askeri polis, "Suriye'de olanlar, tüm teröristlerin en kötüsü olan Beşar Esad öncülüğünde yapılan soykırım benzeri katliamdır" dedi. Konuya ilişkin ilk kez  ABD Kongresi'nin Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde bilgi veren "Caesar", kimliğinin deşifre olmaması için mavi bir yağmurluk, güneş gözlüğü ve şapka kullandı. Konuşma sırasında video veya ses kaydına izin verilmedi. Suriye'deki rejim güçleri tarafından binlerce kişiye uygulanan işkenceleri ispatlayan fotoğraflar büyük poster tahtalarına asılan ve duvarlara kurulu televizyonlara yansıtılarak, oturumu izleyenlere gösterildi.

Suriye’de insanlık dışı görüntüler
 Kısık sesle Arapça konuşması İngilizceye çevrilen "Ceasar", "Ben siyasetçi değilim ve siyaseti sevmiyorum. Saygın kongrenize Suriye halkının mesajını iletmek için geldim. Suriye'de olanlar, tüm teröristlerin en kötüsü olan Beşar Esad öncülüğünde yapılan soykırım benzeri katliamdır" ifadesini kullandı. Fotoğraflarda görülen insanları hiç kimsenin geri getiremeyeceğini belirten "Ceasar", ancak Esad'ın hapishanelerinde hala 150 binden fazla kişinin bulunduğunu vurguladı. Ceasar, "Onların kaderleri de fotoğraflarını çektiğim insanların kaderiyle aynı olacak" diye konuştu. Uygulanan sistematik işkenceyi ve binlerce çocuk, kadın ve erkeğin katledilmesini belgeledikten sonra fotoğraflarla kaçmayı planladığını anlatan Ceasar, şöyle devam etti:
"Küçük yaştaki çocukların yanı sıra çok yaşlı insanların ve kadınların fotoğraflarını gördüm. Bazen komşularımın veya tanıdıklarımın fotoğraflarına da denk geldim. Benim dinim, bu gördüğüm korkunç suçlar hakkında sessiz kalmamamı söylüyor."

Sözlerini Kuran'dan bir ayetle bitiren Ceasar, "Kim birini haksız yere öldürürse o sanki tüm insanlığı öldürmüş gibi olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474