banner564

Trump ile yeni dönem

Beyaz Saray, 60 yıldan sonra ilk defa siyaset dışı birine teslim

Trump ile yeni dönem
banner598
 ABD'de önceki gün yapılan 58. başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump, önemli bir sürprize imza atarak ABD’nin 45. başkanı oldu.
   Deneyimli rakibi eski dışişleri bakanı Demokrat Hillary Clinton’ı geride bırakarak Beyaz Saray’a çıkmaya hak kazanan Trump, ABD'de 60 yıl aradan sonra siyasi kariyeri olmadan koltuğa oturan ilk başkan oldu ve önemli bir sürprize imza attı.
   70 yaşında başkanlık koltuğuna oturacak Trump, ABD tarihinin en yaşlı başkanı unvanını da alacak.

Dostluk meajı verdi

   Trump sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada "Dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip olacağız. Aynı zamanda diğer tüm uluslarla iyi geçineceğiz" dedi.
   Trump, kendisini sevinç çığlıklarıyla karşılayan kalabalığa, seçim sürecinde kendisine destek veren ekibine ve ailesine teşekkür ederek konuşmasına başladı.
   Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton'ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini söyleyen Trump, "Hillary zaferimizi tebrik etti" dedi.Rakibi Clinton'ın çok çalıştığını belirten Trump, "Bu ülkeye yaptığı hizmetler dolayısıyla kendisine minnet borcumuz var" ifadesini kullandı.
   Konuşmasında birlik mesajı veren Trump, "ABD için bölünmüşlüğün yaralarını sarma ve bir araya gelme zamanı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar olarak tekrar bir araya gelmemiz gerek. Bütün Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum. Rehberliğiniz ve yardımınızla ülkemizi tekrar bir araya getirmek için size elimi uzatıyorum" diye konuştu.
   Trump, bir kampanyadan ziyade farklı ırk ve dinden gelen, ülkesini seven, çalışkan milyonlarca kişinin oluşturduğu bir hareket yürüttüklerini dile getirerek, "Ülkemizi ve hayallerimizi yeniden inşa edeceğiz" yorumunu yaptı.
   Ekonomi ve büyümeyle ilgili mesajlar da veren Trump, "Dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip olacağız. Aynı zamanda diğer tüm uluslarla iyi geçineceğiz" dedi.
   ABD halkını hayal kırıklığına uğratmayacağı sözünü veren Trump, seçim sürecinin bittiğini ancak işlerinin daha yeni başladığını ifade etti.
   Trump, "ABD bundan sonra en iyisinden azını asla kabul etmeyecek" diye konuştu.

-------------------

AYRI KUTU İÇİNDE VERİLECEK

Donal Trump kimdir?

   New York’ta 14 Haziran 1946 tarihinde Frederick ve Mary MacLeod Trump'ın beş çocuğunun dördüncüsü olarak dünyaya gelen Trump, Alman asıllı Amerikalı iş adamı Frederick Trump'ın torunudur.
   Emlakçı olan babasının da teşvikiyle gençlik yıllarından itibaren emlak dünyasına merak saldı. 1968'de Pennsylvania Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Trump, 1971'de babasının şirketinin kontrolünü aldı ve şirkete "Trump Organizasyon" adını verdi.
   Şirketin merkezini Manhattan bölgesine taşıyan Trump, yaptığı otellerle kısa sürede adını duyurdu. 2004 yılında Amerikan NBC kanalında “Çırak” (The Apprentice) adlı programı yapmaya başlayan Trump, şov dünyasında şöhretini biraz daha artırdı.
   Forbes dergisi tarafından 2016'da "Dünyanın En Zengin 400 İnsanı" listesinde yer alan Trump'ın 3,6 milyar dolar civarında varlığı olduğu tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474