banner564

Tüm dünya nefesini tuttu

Bugünkü tarihi referandumda İskoçlar kaderini oylayacak

Tüm dünya nefesini tuttu
banner598
İskoçya'da bugün yapılacak tarihi referandum için son kamuoyu araştırmaları az da olsa "Bağımsızlığa Hayır" destekçilerinin önde olduğunu gösteriyor.
İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri AlexSalmond, yazdığı mektupta İskoç seçmenlerden "Evet" oyu kullanmalarını istedi. Salmond, seçmenlerin ellerinde ülkenin geleceğini belirleme gücü olduğunu belirterek, "İskoçya'nın, ülkemizin geleceği ellerimizde" ifadesini kullandı.
Yayınlanan son üç ankete göre, "Bağımsızlığa Hayır" diyeceklerin oranı önde gözüküyor. Anketler, "Hayır" oyu vereceklerin oranının yaklaşık yüzde 52, "Evet"çilerin oranının ise yaklaşık yüzde 48 olduğunu ortaya koydu. İskoç seçmenlerin yaklaşık yüzde 3 ila 8'inin ise hala kararsız olduklarını söyledikleri belirtiliyor.
İskoçya'da yaşayan ve 16 yaş üzerindeki İskoçlara bugün "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek. Yaklaşık 4 milyon İskoçun bugün sandık başına gitmesi bekleniyor. Oy verme işlemi sabah yerel saatle 07.00'de (TSİ 09.00) başlayacak ve akşam yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar sürecek. Sonucun cuma sabahından önce belli olması beklenmiyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 10:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 5 ay Önce

Tirsak hasan ne korkuyorsun gun gelecek limasolu larnakayi da alacagiz muhip ekipleri lawrence cakmalari

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474