banner564

Türkiye üzerinden gidecekler

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge gönderecek

Türkiye üzerinden gidecekler
banner598
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge gönderecek. Geçiş, Türkiye üzerinden olacak.
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu, bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin talebi üzerine ''Kobani'' gündemiyle toplandı.
Oturumda, Peşmerge'nin IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye geçişine onay çıktı.
Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye ilk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge gönderilereceği belirtiliyor.

Peşmerge'nin geçiş güzergahı belli mi?
Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'nun kapalı oturumuna katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Oturumda, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge'nin Kobani'ye gönderileceğini söyledi. Bakan, Peşmerge'nin Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani'ye geçeceğini belirtti.''

Bakan Kadir'in, "Barzani'nin talebi ve Türkiye'nin desteğiyle Peşmerge Suriye'ye gidiyor. Suriyeli Kürt partileri, daha çok ağır silah istiyor. Halkımızın isteği üzerine Peşmerge'yi bölgeye gönderiyoruz" dediğini aktaran Maruf, "Irak'ta 1960'tan sonra ilk defa asker ülke dışına çıkıyor. Bu da Peşmerge'ye nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474