banner564

“Türkiye’nin kanlı kaosu”

Ankara’daki saldırıyı dünya gazeteleri birinci sayfalarından verdi

“Türkiye’nin kanlı kaosu”
banner598
İngiltere medyası, Türkiye'yi yasa boğan kanlı terör saldırısına geniş yer ayırdı. Ülkenin saygın gazetelerinden Independent haberi, manşetten verdi. Gazete “Barış mitinginde cinayet” başlığı ile verdiği haberi dünya sayfasında iki tam sayfa olarak işledi. 
Sunday Times gazetesi de birinci sayfasının sol kısmında kullandığı ve ikinci sayfasında tam sayfa olarak “Şarkı söylüyorduk ve aniden bombalar patladı” başlığı ile verdiği haberde, “barış sloganlarının bombalı intihar saldırısıyla susturulduğu ve kalabalık caddenin yerini kanlı gövdelere bıraktığı” ifadelerini kullandı.

Ülkenin diğer bir saygın gazetesi olan Observer da, haberi “Türk barış mitingindeki bombalı saldırıda 90’dan fazla kişi öldü” başlığı ile manşetten verdi. 
Sunday Telegraph, “Bombalı saldırıda 95 kişi öldü. En kötü terörist saldırısı modern Türkiye’yi vurdu” başlığı ile verdiği haberde, Barış mitingindeki patlamanın Kasım'daki seçimlerden önce yaşandığını vurgulanarak, olayın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini vurguladı. 

İsveç ve Norveç Gazeteleri katliamı birinci sayfadan gördü
İsveç gazeteleri Ankara’da önceki gün yaşanan katliamı birinci sayfalarında manşetten duyurdular. İsveç’in en büyük sabah gazetesi Dagens Nyheter birinci sayfa manşetinde patlama sonrası bir fotoğrafa yer vererek “Türkiye’nin Kanlı Kaosu” manşetini kullandı.
Akşam gazetelerinden Aftonbladet ise göbekten iki sayfa üzerinden fotoğraflı olarak verdiği haberinde Göteborg’de yaşayan 49 yaşındaki Türk vatandaşı Aziz Erdal’ın 19 yasındaki kuzeninin patlamada iki ayağını da kaybettiğini alt haber olarak duyuruldu.
Aftonbladet muhabiri Wolfhang Hansson da Ankara katliamına ilişkin olarak “Artan tehlike duygusu genellikle iktidara yarar” yorumunda bulundu.
Norveç’in en etkili gazetesi sayılan liberal/muhafazakar Aftenposten ilk sayfasının ana haberini Ankara'daki saldırıya ayırdı. Haberin baslığı: "Terör bombalarının sorumluluğunu herkes birbirinin üzerine atıyor." 
Norveç Radyo Televizyon Kurumu'nun (NRK) online baskısında İstanbul muhabiri Kristin Solberg "Türkiye'de trajik zamanlar" baslığı altında şöyle diyor:
"Ankara'daki gösteriye yapılan saldırı sadece ölenlerin aileleri ve arkadaşları için değil, çok kritik bir dönemden gecen Türkiye için de büyük bir trajedi." 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473