banner564

Yalnız değilsiniz

Midilli Adasını ziyaret eden Papa, göçmenlere moral verdi

Yalnız değilsiniz
banner598
Midilli Havalimanına inen Papa’yı Yunan Başbakanı Aleksis Çipras, Patrik Bartholomeos ve Atina Başepiskoposu İeronimos karşıladı. Birlikte Moria sığınmacı karşılama merkezini ziyaret eden Başbakanı ve üç din adamını ilk karşılayan ailelerinden kopmuş çocuklar oldu. Çocuklar, çizdikleri resimler ve panolarla Kuzey Avrupa’da bulunan ailelerine kavuşmak istediklerini belirttiler. Üç din adamı üç sığınmacı ailesiyle öğlen yemeği yedi ve sorunlarını dinledi.
Papa bütün sığınmacılara seslenirken “Yalnız değilsiniz. Yunan halkı çektiği zorluklara rağmen büyük bir fedakârlıkla bu zor durumun üstesinden gelmek için çaba gösteriyor. Buraya sizi tanımak, problemlerinizi, isteklerinizi dinlemek için geldim. Kardeşlerim Patrik ve Atina Başepiskoposu ile sesinizi bütün dünyaya dinletmek için geldik. Bu sorunu ancak hep beraber el ele verirsek çözebileceğiz” dedi ve konuşmasını Yunan halkına hitap ederek “euharisto” (teşekkür ederim) diyerek sonuçlandırdı.
Patrik Bartholomeos “Buraya gözlerinizin içine bakmak için geldik. Sizden korkanlar gözlerinize bakmadılar, çocuklarınızı görmediler. Denizlerimiz bir mezara dönüşmemeli, barış denizleri olmalıdır” dedi.
Papa, yanına kurayla seçilmiş aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 12 sığınmacı alarak Midilli’den ayrıldı.

Mültecileri neden Vatikan’a götürdü?
Sığınmacılarla dayanışmasını sergilemek için Midilli Adası’nı ziyaret eden Papa Francesco, kendisiyle birlikte 12 mülteciyi Roma’ya getirmesini, Türkiye-AB arasındaki Geri Kabul Anlaşması’na bir gönderme olarak niteleyenlere cevap verdi. 
Papa, İtalya’ya dönüş yolunda, 3 Müslüman Suriyeli aileden oluşan, 6’sı çocuk 12 sığınmacının da bulunduğu uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Söz konusu sığınmacıların tamamen düzenli belgelerle buraya getirildiğini söyleyen Papa, bu fikrin nasıl doğduğunu, “Bir hafta önce bir meslektaşım bana bu öneriyi getirdi. Hemen kabul ettim. Her şey yasal olarak yapıldı. Bu insanların belgeleri düzenli. Vatikan Devleti ile İtalya ve Yunan makamları tüm gerekli vizeleri verdi. Onlar Vatikan’ın misafirleri. Zaten 2 Suriyeli aileye daha önce iki Vatikan kilisesi kucak açmıştı” diye anlattı. 
Midilli’de çok etkileyici bir gün geçirdiğini söyleyen ruhani lider, “O kampta (Moria) ağlanacak şeyler vardı” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474