banner564

Yemen'de halk sokakta

Yemen'in başkenti Sana'da ve güney İbb kentinde bir grup gösterici, Ensarullah Hareketi'nin Başkent Sana ve diğer önemli illerdeki ilerleyişini protesto etti.

Yemen'de halk sokakta
banner598
Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı çok sayıda kişi, Sana'daki Seba bulvarında bir araya geldi. Cuma namazı sonrası toplanan grup, Husi karşıtı sloganlar attı. Bulvar üzerinde yürüyüş düzenleyen göstericiler, ''Husileri darbecilikle'' suçladı.
Sana'nın güneyindeki İbb kentinde ise 2011 Yemen Devrimi sırasında rejm karışıtı gösterilerin merkezinde olan ''Değişim Meydanında'' cuma gösterisi düzenlendi. Meydanda cuma namazı öncesi toplanan kalabalık uzun ve siyasi içerikli hutbenin ardından cuma namazı kıldı. Protestocular, Husilerin ülkede ''siyasi otorite kurup silahlı güç oluşturma'' planlarının ''darbe'' olduğunu savundu. Daha önceki Husi karşıtı gösterilere müdahale eden Husi militanları bugünkü protestolara engel olmazken Husilerin de gün içerisinde Sana'da gösteri düzenleyebileceği belirtiliyor. Yemen'in başkenti Sana'da geçen Pazar düzenlenen Husi karşıtı gösterilerde, 4'ü kadın 12 aktivist Husiler tarafından kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474