banner564

Yeniden araştırılacak

İsveç , 1915 Ermeni iddiaları ile ilgili kararını rafa kaldırdı

Yeniden araştırılacak
banner598
İsveç hükümetinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları ve Süryaniler hakkında 2010 yılında parlamentoda alınan kararın uygulanmasını rafa kaldırdığı, konuyla ilgili bağımsız bir kurulun araştırmasına göre hareket edeceği bildirildi.
İsveç Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Erik Boman, yaptığı açıklamada, Başbakan Stefan Lövfen'in birkaç gün önceki sözlerini hatırlatarak, 1915'teki olayların bağımsız bir kurul tarafından araştırılmasından sonra çıkan sonuca göre hareket edileceğini belirtti.

“Kimse beklentiye girmesi”
Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın çalışma başlattığını söyleyen sözcü Boman, halklar arasında barışçıl bir çözüm bulunmasını istediklerini ve İsveç parlamentosunda 2010'da kabul edilen kararı rafa kaldırdıklarını bildirdi. Boman, bu konuda yapılacak araştırma bitmeden kimsenin bir beklentiye girmemesi gerektiğini vurguladı.

Ermeniler hayal kırıklığına uğradı 
İsveç hükümetinin 2010'da alınan parlamento kararını rafa kaldırma kararı, ülkedeki Ermeni ve Süryani lobileri arasında hayal kırıklığına neden olmuştu. İsveç Devlet Televizyonu SVT'ye konuşan İsveç Süryani Federasyonu Başkanı Afram Yakoub, Başbakan Stefan Löfven'in eylülde yapılan seçimlerden önce söz vermesine rağmen konu hakkındaki geri adımı ve 24 Nisan etkinliklerine katılmamasının kendilerini üzdüğünü belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474