banner564

Yeter ki talep gelsin

Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerini vuran Rusya, Irak’ta da benzer operasyonlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu bildirdi

Yeter ki talep gelsin
banner598
Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlara başladığını açıklayan Rusya, talep olması durumunda Irak’ta da benzer operasyonlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu bildirdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi İlya Rogaçev, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Bağdat’tan bir talep gelmesi durumunda bu ülkede de IŞİD’e karşı operasyon gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Rusya’nın Suriye’de yaptığı operasyonların Şam hükümetinin onayı çerçevesinde gerçekleştiğini hatırlatan Rogaçev, "Irak’ta benzer operasyonların ele alınabilmesi için Bağdat yönetiminden talep ya da BM Güvenlik Konseyi kararının olması gerekiyor. Bunlardan biri olması durumunda bu ülkede muhtemel hava operasyonlarını değerlendirebiliriz." dedi.
Rusya’nın ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon içinde yer almasının mümkün olmadığını ifade eden Rogaçev, "Teorik olarak siyasi açıdan bakıldığında bu koalisyonda yer almak güzel olabilir. Ancak bizim bu prensipleri kabul etmemiz zor. Koalisyonun uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Burada ne BM Güvenlik Konseyi kararı ne de yerel hükümetin onayı var. Burada uluslararası hukukun büyük ihlali söz konusu…” uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474