banner564

Yine kan yine acı

İsrail ordusunun, yeniden başlattığı saldırılarda, beşi çocuk 15 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi

Yine kan yine acı
banner598
Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren sağlık bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçici ateşkesin bozulmasının aradınan İsrail ordusunun bölgeye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar beşi çocuk 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kudra, yaşamını son yitirenlerle, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının ise 2 bin 32'ye yükseldiğini ifade etti. Çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralılar, Şifa hastanesine kaldırıldı. Kudra, daha önce yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'nin doğusunda yer alan Deyr el-Belh bölgesine saldırısında biri hamile kadın, üçü çocuk aynı aileden yedi kişinin öldüğünü, sekiz kişinin yaralandığını belirtti. Ölü ve yaralıların Şuheda el-Aksa (Aksa Şehitleri) Hastanesi'ne getirildiğini ifade eden Kudra, ölenlerin isimlerinin karnındaki bebeğiyle Nebile el-Luh (35), Rafet el-Luh (32), çocukları Mustafa, Ferah, Meysera ile Muhammed el-Luh (21) olduğunu söyledi.

Gazze görüşmeleri çöktü
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı. Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 08:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Gerçekleri konuşacak olursak aslında Kıbrıslı Türklerin korktuğu aşı değildir! Kıbrıslı Türklerin hayati olan endişeleri yetersiz ve iş yapamaz olan Sağlık Sistemimizdir , Hasta insanlarımıza ilaç bulamayan ve Hastahane kapılarında hayatını kaybeden İnsanlarımız ile dökülen Ve kaynak bekleyen Sağlık Sistemimize Kıbrıslı Türkler Güvenmemektedir, Dünyada en çok kullanılan Astra Zeneca aşısı en güvenli aşılar arkasındadır KKTC Sağlık Sistemi ise hiç de güvenilir değildir, parmağımızın arkasına saklanmayalım basit bir ameliyatla Hayatını kaybeden İnsanlarımız için bile kılı kıpırdamayan Devletimizin Sağlık Sistemimiz de dahil Tüm kuruluşlarımız batma noktasındadır , Avrupa Ülkelerindeki Sağlık kuruluşlarından Hasta vatandaşlar herhengi bir mağduriyet karşısında ciddi tazminatlar almaktadırlar KKTC gibi bir Ülkede ise maalesef gidenin yanına kalmaktadır, KKTC de Sağlıkta güven olabilmesi ise şimdiki şartlarda mümkün değildir !

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yahu artık kktc türkleri olarak bir şey beceremediginizi kabul edin devredin yönetimi TC ye sen sağ ben selamet

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473