banner564

Yoğun ilgi

Ege'deki Yunan adalarından Lipsi'ye, bayram tatilinde nüfusu kadar Türk turistin gittiği bildirildi

Yoğun ilgi
banner598
Uzun bayram tatilinde çok sayıda Türk vatandaşı, Yunan adalarına akın etti. Nüfusu sadece 600 olan Lipsi adasına, nüfusu kadar Türk vatandaşının turist olarak gittiği bildirildi. Lipsi limanında demir atmak için adeta kuyruğa giren Türk bayraklı tekneler, ada sahillerini doldurdu. Aylar önceden bayram tatilinin uzunluğundan haberdar olan ada halkı, Türk gemilerini ve feribotlarla gelen Türk vatandaşlarını karşıladı.

"Yüzde 80'i Türk bayraklı"
Bayramın ilk gününde adaya demir adatan teknelerin yüzde 80’inin Türk bayraklı olduğunu söyleyen Lipsi Belediye Başkanı Fotis Mangos, bu bayram adanın nüfusu kadar Türk vatandaşını adalarına geldiğini ifade etti. Mangos, “Türk turisleri her yıl dörtgözle bekliyoruz. Dostlarımız, kardeşlerimizi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk ziyaretçilerimiz ada ekonomisi için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Bodrum'dan 2,5 saat
Bayram tatilinde Türklerin en fazla tercih ettiği adalardan biri olan Lipsi Adası Bodrumdan 2.5 saat uzaklıkla, Yelkencilerin gizli cenneti olarak bilenen ada, henüz kitle turizmle bozulmamış sakin küçük bir ada. Güneydoğu Ege’de bulunan adacık gruplarından oluşuyor. Leros adasının kuzeyinde ve Batnaz adasının doğusunda 16 km kare yüzölçümü ve 36 km kıyı şeridiyle sadece 600 kişinin yaşadığı bir ada.
Tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar bir yerleşim yeri olan Lipsi adası yüzölçümü itibariyle Yunanistan’da en fazla kiliseye sahip olan ada olarak da biliniyor. Adada 600 kişi yaşıyor olmasına rağmen 52 tane kilise bulunuyor.

1 milyon Türk turist 
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, geçen yıl Türkiye’den ülkelerine 1 milyon civarında turist geldiğini açıklayarak en büyük hedefleri arasında turist sayısını karşılıklı olarak arttırmak olduğunu ifade etmişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473