banner564

Zalim ‘first lady’

43 öğrencinin faili belirlendi

Zalim ‘first lady’
banner598
Meksika’da yaklaşık bir ay önce kaybolan 43 öğrencinin akıbeti hakkında şoke edici gelişmeler yaşanıyor. Iguala kentinde gerçekleşen olayla ilgili korkunç detaylar su yüzüne çıkarken, öğrencilerin ölüm emrini eyaletin Belediye Başkanı Jose Luis Abarca Velazquez’in karısının verdiği iddia ediliyor. Kayıplara karışan Başkan ve eşi, şu an Meksika’nın en çok aranan kişileri arasında...
Geçtiğimiz günlerde Meksika Başsavcılığı, Guerrero eyaleti Belediye Başkanı ve eşi Maria de Los Angeles Pineda Villa’nın öğrencilerin kayboluşunun ardındaki kişiler olabileceğini duyurdu. Basına yansıyan yeni soruşturma detaylarına göre, Başkan’ın eşi Pineda, olay günü Iguala’da büyük bir kampanya etkinliği düzenliyordu. Sayısız hayır işi faaliyeti bulunan Pineda, görev süresi dolduktan sonra eşinin yerini almayı planlıyordu. Ancak Pineda gizlice, hayır işleri için aldığı paranın her ay 40 bin dolarlık bir bölümünü, polis ve bölgede faaliyet gösteren Guerreros Unidos mafyasına rüşvet olarak veriyordu.

Canlı canlı yaktılar
Olayın yaşandığı 26 Eylül günü polis, Pineda’ya yabancı bir grubun şehre girdiğini bildirdi. Bu kişilerin geçen yıl olduğu gibi kendisini protesto etmeye geldiklerini düşünen Pineda, polise “Onlara bir ders verin” diye emretti. Ancak grup, başkentteki bir etkinliğe katılmak için yola çıkan ve Iguala’da mola veren masum öğrencilerdi. Polis otobüslerle seyahat eden öğrencilerin önünü kesti. İddianameye göre, bir kadın polis öğrencilerden birini başından vurdu. Ateş açılmaya devam edilirken 6 öğrenci olay yerinde can verirken, diğerleri polis tarafından Guerreros Unidos mafyasının lideri Chucky’ye teslim edildi. Mafya üyeleri kentin dışında ıssız bir yerde öğrencilere işkence yapıp onları canlı canlı yaktı. Kayıp öğrenciler için on binlerce kişi günlerce gösteri yapınca hükümet olaya göz yumamadı. Yetkililer 22 polisi gözaltına aldı.

Mafya lideri itiraf etti
Ancak çok fazla şey bilen bu polislerin konuşmasını istemeyen mafya üyelerinden yetkililere, “22 polisi bırakın. Yoksa bizim için çalışan politikacıların adlarını açıklamaya başlarız. Savaş yeni başladı” yazılı bir mesaj gönderildi. Ancak hükümet tehditlere boyun eğmedi. Guerreros Unidos’un yeni lideri yakalanmıştı. Mafya lideri, emri kendilerine Pineda’nın verdiğini itiraf etti. Derhal Belediye başkanı ve eşi için tutuklama emri çıkarılsa da çift, çoktan kayıplara karışmıştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474