banner564

51 yıllık eğitim yuvası

1963 yılında Limasol’da kurulan anaokul, 1974’ten sonra da faaliyetlerini Girne’de sürdürmeye başladı

 51 yıllık eğitim yuvası
banner598

Melin DOBRAN

Girne’nin köklü okullarından Girne Maarif Anaokulu, 1963 yılında Limasol’da kuruldu. O dönemdeki ismi Limasol Maarif Anaokulu olarak kayda geçti. 1974 Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra eğitim kadrosuyla birlikte Girne’de yeniden eğitime başladı. Eğitim Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda ismi Girne Maarif Anaokulu olarak değiştirildi. Başta 3 sınıfla eğitime başlayan okulun şu an 8 sınıfı mevcuttur. 180 öğrencisi olan okulun kadrosunda, 1 müdür, 11 öğretmen ve 2 hizmetli görev yapmaktadır. Ayrıca okul, Girne’nin tek 5 yaş grubu okulu olma özelliğini taşıyor.

 

Okulda planlı hareket ediliyor

Okulda, hazırlanan yıllık programa göre geziler ve etkinlikler düzenleniyor. Sınıf derslerinin yanı sıra, İngilizce farkındalık, spor ve müzik dersleri de veriliyor. Belirli günlerde tarihi öğrenmeleri açısından, tarihi ve turistik yerlere gezi ve gözlemler yapılıyor. Çocuklar yaratıcı etkinlikleri, okulun avlusunda velileriyle birlikte gerçekleştiriyor. Daha sonra çocukların yaptığı resim ve el işi emekleri okulda sergileniyor. Sinema izlemeleri için, öğretmenler çocukları Girne Belediyesi’nin salonuna götürüyor ve çocuk belgeseli izleyerek eğleniyorlar. Bunun yanı sıra okulda tiyatro gösterileri de yapılmaktadır. Küçük yaşlarda verilen drama eğitiminin yanında, çocuklara masallar da okunuyor.

 

Görerek öğreniyorlar

Çocuklara kültürlerini öğretmek amacıyla, zeytin zamanı zeytinyağı fabrikasına gezi düzenleniyor ve böylece çocuklar zeytinyağının nasıl çıkarıldığını görüyorlar. Okulun amacı çocukları, en iyi şekilde ilköğretime hazırlamaktır. Tecrübeli eğitmenler tarafınfan, çocukların, okuldayken kendi evlerindeymiş gibi rahat hissetmeleri sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473