banner564

Aileler çocukları kadar heyecanlıydı

Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu’nun minik öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı

 Aileler çocukları  kadar heyecanlıydı
banner598

Melin DOBRAN

 

Hamitköy’de faaliyet gösteren Pamuk Şekerim Kreş ve Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda  coşkuyla kutladı.

Bayram kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören alanındaki minikler, bayraklarla yürüdü ve şiirler okudu. Daha sonra, minikler, özenle hazırladıkları gösterilerini sundu.

Çocukları sahnede gösteri yapan aileler, miniklerin bayram coşkusunu büyük bir heyecanla izledi. Bu anı ise ölümsüzleştirmek için gösteriyi video kaydına alan aileler de tatlı bir telaş içindeydi.

 

Çocuk her heryerde çocuk

 

Gösteri yapan çocukların, ara sıra sahenden kaçıp ailelerine el sallamasıyla, komik görüntüler de ortaya çıktı.

Öğrenciler öğretmenlerin de yardımıyla sahnede ellerindeki püsküllerle dans edip, gösterilerini sundu.

Heyecandan yerinde duramayan çocuklar, izleyicilere gösteri boyunca eğlenceli dakikalar yaşattı.

Törende konuşma yapan okul müdürü Müsesser Erenler şunları söyledi :

“Cumhuriyetin ilanı ile Türk ulusunun önü açılmıştır. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, Mustafa Kemal Atatürk o günü çocuk bayramı olarak çocuklara armağan etti. Türk milleti geçmişte de olduğu gibi, bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacaktır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü çok iyi kavramış bir toplum olduğumuzdan hiç şüphem yok. Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı, tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Yurtta barış dünyada barış ilkesiyle gelişmekteyiz. Onun yolunda hareket etmekle çağdaş yola çıkacağız. Türk çocuklarının en büyük bayramını kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bayramınız kutlu olsun, ne mutlu 23 Nisan’ı yaşatanlara.”

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 03:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474