banner564

Altın bilezikleri taktılar

Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’ndeki 65 öğrenciye, düzenlenen törenle kalfalık belgeleri verildi

Altın bilezikleri taktılar
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na bağlı Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’ndeki 65 öğrenciye, düzenlenen törenle kalfalık belgeleri verildi.
Esnaf ve Zanaatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Rauf Ataöv, Başbakan Yardımcılığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kamber, Oda yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, KKTC vatandaşlarının ara eleman olarak istihdamlarının iki kata çıkması için gerekli çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.
Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ise, “burada çırak yetiştirmiyoruz. Meslek edindirip altın bilezik takıyoruz” ifadelerini kullanarak, Oda ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
Ataöv ayrıca, ara eleman yetiştirme yönünde yapılan çalışmaların devam edeceğini de kaydetti.
Başbakan Yardımcılığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi de, ekonomik kalkınma modelinde ara elemanın önemine işaret etti.
Oda Başkanı Mahmut Kamber, ülke istihdamlarının sektörün ihtiyaçları doğrultusunda planlı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. 
Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da, Eğitim Merkezi’nin bugüne kadar geliş sürecini anlatarak, inanarak yapılan işlerin başarıya ulaştığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474