banner564

‘Amerika’da İslam’ DAÜ’de tartışıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs Politikalar Merkezi, yıllık seminerlerini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde gerçekleşen “Amerika'da İslam” başlıklı etkinlikle başlattı.

‘Amerika’da İslam’ DAÜ’de tartışıldı
banner598
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, açılış konuşmasının DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen tarafından gerçekleştirildiği etkinliğe, Amerika’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Temsilcisi Yardımcılığı görevini sürdüren Paul Wulfsberg konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında 11 Eylül 2001 tarihinin İslam'ı dünya politikasının en önemli unsurlarından biri haline getirmesine değinen Paul Wulfsberg, Müslüman toplulukların dünyanın her yerine yayılmasından bahsetti.
Sadece Amerika'da sayıları 2 ve 7 milyon arasında değişen Müslüman topluluğu olduğunu belirten Wulfsberg, Amerika'da yaşamakta olan Müslüman topluluğu hakkında istatistiksel bilgiler de sundu. Amerika'daki Müslüman toplulukların üzerine dikkatlerin çekilmesinin, 2008 başkanlık seçimlerinde aday olan Barack Obama'nın Müslüman olup olmaması ile başladığını anlatan Wulfsberg, günümüzde Amerika'da doktor Mehmet Öz, boksör Muhammed Ali, gazeteci Mona Eltahawy, yazar ve düşünür Fareed Zakaria başta olmak üzere birçok tanınmış ve ünlü Müslüman’ın yaşamakta olduğunu belirtti.
2008 yılında ilk kez bir Müslüman’ın kongre üyesi olarak seçildiğini söyleyen Wulfsberg, sunumunu Amerika'da yaşamakta olan Müslümanların, tartışmaların aksine, hayatlarını diledikleri gibi sürdürdüklerini söyleyerek noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473