banner564

Başarılı öğrenciler yetişiyor

Gemikonağı’nda 1935 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan ilkokula, 2005 yılında merhum öğretmenlerden Erdal Abit’in ismi verildi

Başarılı öğrenciler yetişiyor
banner598
Mustafa ŞENAL

Erdal Abit İlkokulu, Gemikonağı’nda yıllardır başarılı faaliyetlerini sürdürüyor. Gemikonağı köyünde 1935 yılanda, iki katlı kerpiç bir evin alt katında eğitim faaliyetlerine başlayan ilkokul 1960 yılında yapılan yeni binaya taşındı. Böylece öğrenciler daha iyi bir ortamda öğrenim görmeye başladılar.
1963-1974 yılları arasında meydana gelen Kıbrıs olaylarından dolayı, okul kapalı kaldı.
1974 Mutlu Barış Harekâtı’ndan sonra okul yeniden açılmış ve 1990 yılına kadar bugünkü LAÜ binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1990 yılında ise bugünkü binasına taşınmıştır ve halen burada eğitim ve öğretime devam etmektedir. Gemikonağı İlkokulu’na 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Kıbrıs Türk eğitim hayatına unutulmaz katkıları geçen merhum öğretmen Erdal Abit ’in ismi verildi. 
Erdal Abit İlkokulunun şu anda müdürlüğünü deneyimli öğretmenlerden Sevin Küçüker yapıyor. Diyalog muhabirine konuşan Küçüker, “Erdal Abit İlkokulu’na bu yıl atamam yapıldı. Daha önce 22 yıl Mağusa’da Alaysa Vakıf Anaokulu’nda ve 2 yıl da Güvercinlik İlkokulu’nda görev yaptım” dedi. 
İlkokul hakkında da bilgi veren Küçüker, “Okulumuzda ana sınıf ve 4 yaş grubunun yanında 1’inci sınıftan 5’inci sınıfa kadar tüm sınıflarımız mevcut. Okulumuzda öğrenci sayısı şu anda 78 kişidir. Okulumuzda Pazartesi günleri öğlenden sonraları farklı kollarda, İzcilik, Halk dansları Folklor, Tarım, spor etkinliği, Resim elişi, Ev teknolojisi Ev ekonomisi derslerimiz mevcuttur” şeklinde konuştu. 
Okuldaki sıkıntılar
“Her okulun eksikleri olduğu gibi bizim de eksiklerimiz var. Ben bu yıl okula göreve başladığım da en büyük sorun okulun çatısıydı kış dönemi olduğu için yağmur yağdığında da yağmur suları yoğunlaşınca tüm sınıflar akıtıyordu” diyen Küçüker, Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkısıyla okulun damını izolasyon yaptırdıklarını anlattı. “Şu anda en büyük eksikliğimiz bir ambar odasının olmamasıdır, okulumuzda bulunan fazla eşyaları koyacak bir ambara ihtiyacımız var” diyen Küçüker, ayrıca okul binasının iç ve dış bölümlerinin boyanması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474