banner564

Bölge için önemli gelişme

Bakan Dürüst’e LAÜ hakkında bilgi veren Yükselen, son yıllarda öğrenci sayılarında ciddi bir artış olduğunu belirtti

Bölge için önemli gelişme
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, geçtiğimiz günlerde Lefke Avrupa Üniversitesi’ne (LAÜ) bir ziyaret gerçekleştirerek Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve Rektör Yardımcıları ile biraraya geldi.

   Ziyarette Bakan Dürüst’e “Sizleri bugün aramızda görmek bizler için güven ve mutluluk kaynağıdır” diyen Yükselen, LAÜ’nün öğrenci sayısını ciddi şekilde arttırdığını ve arttırmaya devam etmekte olan bir üniversite olduğunu vurguladı. Öğrenci artışının beraberinde getirdiği sıkıntıları birlikte aştıklarını belirten Yükselen, bölgedeki konaklama ihtiyaçlarının giderilmesinde Dürüst’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Üniversitenin yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Yükselen, yeni yapılacak yurt binasının temelinin Lefke Merkezde atıldığını, diğer taraftan cami inşaatının iki hafta önce başladığını ve geçen yıl başlayan Hukuk Fakültesi inşaatının ise devam etmekte olduğunu belirtti. 
   Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk ise, Bakan Dürüst’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Lefke’ye hizmet etmek üniversiteye hizmet anlamı taşır. Çünkü Lefke’yi taşıyan üniversitemizdir, bütün yöre halkı da bu düşünceler içerisindedir ve üniversitemize büyük bir destek vermektedir” dedi. 
Dürüst: LAÜ ile gurur duyuyorum
   Dürüst, “LAÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin saygın nitelikli, nicelikli kaliteli bir üniversitedir. LAÜ özelde Lefke Bölgesine ama genelde KKTC yüksek öğrenim yaşantısına ciddi anlamda renk katmaktadır. İfade etmek isterim ki değerli Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen çok iyi bir yönetici, çok iyi bir hoca, çok iyi bir idarecidir, LAÜ için de bana göre bir şanstır” dedi.
  

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473