banner564

Çanakkale’de sıcak bir yuva

Gazimağusa’daki Mickey Mouse Anaokuluna, 2 ve 11 yaş arası öğrenciler devam ediyor

Çanakkale’de sıcak bir yuva
banner598
İbrahim KARATAŞ

Gazimağusa’nın Çanakkale bölgesinde 2010 yılının Şubat ayında eğitim ve öğretim çalışmalarına başlayan Mickey Mouse Anaokuluna, 2 ve 11 yaş arası öğrenciler devam ediyor.
Aarkadaş, aile ve eğitim ortamının bir arada olduğu merkezde günümüz bilgi çağı teknolojisinin sağladığı her fırsattan yararlanılarak öğrencilere eğitim veriliyor.
Diyalog’a konuşan okul yöneticisi Özlem Özler, “Eğitim insanın dünyaya gelmesiyle başlayan uzun bir süreçtir. Okul öncesi dönemde çocuk henüz sıkı bir programa uymaya, düzenli bilgi almaya hazır olmamakla birlikte, okulöncesi eğitim kurumları aracılığıyla en temel olarak günlük faaliyetlerin bir sıra ile izlediğini ve okulun herkes için mutlu bir yer olmasında buradaki düzenin rol oynadığını öğrenmektedir. Ayrıca akran grupları arasında bulunmak suretiyle sosyal ve duygusal gelişim alanlarında güçlenmektedir. Okulöncesi eğitim alan çocuklarda kendine güven, kendine saygı ve kendini ifade edebilme yetkisi yüksek seviyede olmaktadır. Biz çocuklara beceri ve yaratıcılıklarını özgürce ortaya koyabilecekleri bir öğrenme ortamı hazırlıyoruz. Mutlu, sağlıklı, eğlenceli, güvenli ve öğrenmeye ilgi uyandıran bir ortamda kendine güvenen, yaşadığı dünyaya duyarlı, yaşama dönük bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sorumluluğumuzun çocukların düşünme yeteneğini geliştirmek, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayan, hayat boyu öğrenen bireyler yetiştirmek olduğuna inanıyoruz” dedi.

Öğrencilere çağdaş imkanlar sunuluyor
Eğitim merkezinde öğrencinin yer aldığı, kitapların ve öğretim programların değil, öğretici seviyesinin ve ilgisinin öğretim akışını belirlediği en çağdaş ve en etkili öğretim yaklaşımlarından olan Oluşturmacılık yaklaşımı benimsenmekte. Belirlenen yaklaşım çerçevesinde her öğrencinin gelişiminin sistematik ölçmeler sonucunda takip edilip gerekli düzeltmelerin yapılması merkez için büyük önem taşımaktadır. 
Öğrencilerin eksiklerini tamamlayabilecekleri ve bildiklerini pekiştirebilecekleri imkânlar sunmak ve bilgisayarla desteklenmiş ölçme ve öğretim etkinlikleriyle öğrencilerine daha keyifli ve daha etkili öğrenme ortamları yaratmayı amaçlıyor. 
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak izlenilen okul öncesi eğitim programları, bakanlığın belirlediği yıllık eğitim takvimine göre şekillendirilmiş ve çağdaş eğitim teknikleri ile desteklenmiştir.  
Her yaş grubunun zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimlerine bağlı olarak hazırlanan eğitim programları her aybaşı velilere verilmekte ve bu sayede ailelerin de çocuklarının eğitim programlarını takip edebilmeleri sağlanmaktadır. Çocuklar bu programda, yaparak, yaşayarak, eğlenerek, yaratıcılıklarını kullanarak, gözlem yaparak, grup çalışmalarının zevkine vararak, problem çözerek öğrendiklerini yaşama geçirirler. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474